Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kontracepcija

VIDEO Ako pijem pilule, smanjujem li si mogućnost za trudnoćom?

Trudnoća
Foto: Imagine TV
29.09.2015.
u 07:53

Infekcija klamidijom se ne prepoznaje bez pretrage, a može začepiti jajovode i može nastati neplodnost infektivne prirode

Jedina stvar u reprodukcijskom zdravlju na koju bitno utječu kontracepcijske tablete je poveća mogućnost spolnih infekcija, tvrdi Erden Radončić, specijalist ginekologije i porodništva.

Što je veća učestalost odnosa veće su šanse i za spolno prenosive infekcije. Treba voditi računa o tome da osobe koje prakticiraju česte spolne odnose trebale bi češće obavljati mikrobiološke pretrage. Infekcija klamidijom se ne prepoznaje bez pretrage, a može začepiti jajovode i može nastati neplodnost infektivne prirode.

Nisu tablete te koje utječu na neplodnost. Nismo upoznati da se korištenjem kontracepcijskih tableta mijenja broj jajnih stanica, to je genetski određeno. Tablete ne dozvoljavaju da se vidi nepravilnost ciklusa, ali za nastale probleme se ne mogu kriviti kontracepcijske tablete koje su već dugo na tržištu i njihova djelovanja su već jako dobro istražena.

 

-

>>Seks će uskoro 'služiti' samo za užitak?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije