Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Upoznajte i istražite Bjelovarsko-bilogorski kraj na konju

Bjelovarsko-bilogorski kraj
Foto: Promo
1/21
PR
Autor
PR članak
16.06.2015.
u 11:03

„Bilogorska konjička turistička staza“ – Prva međunarodno certificirana konjička turistička staza u Hrvatskoj duga 90 km s 20-ak „Horses welcome“ punktova.

Bjelovarsko-bilogorsku županiju, najistočniju županiju središnje Hrvatske, koja se prostire na obroncima Bilogore, Papuka i Moslavačke gore, možete upoznati i istražiti i na konju. Oduvijek je čovjek u tom kraju bio vezan za konje, koji su mu pomagali u svakodnevnom radu i prijevozu, a danas imaju jednu sasvim novu ulogu.

Dokaz tome je 15-tak konjičkih udruga, 10-tak seoskih turističkih domaćinstava koja se bave uzgojem konja i aktivni su članovi udruga, te ukupno 198 km trasiranih konjičkih staza, a dugu povijest konjaništva bjelovarsko-bilogorskog prostora baštine „Bjelovarski Graničari-Husari 1756“, vojna povijesna postrojba koja nastupa na brojnim manifestacijama u zemlji i inozemstvu, te prenosi duh tradicije i vojno konjičke povijesti ovog kraja. Uživat ćete u upoznavanju i istraživanju ovdašnje, 1. u Hrvatskoj međunarodno certificirane konjičke staze duge 90 km „Bilogorske konjičke turističke staze“, kojoj je tu potvrdu s ISO certifikatom udijelila talijanska asocijacija konjičkog turizma ENGEA.

Foto: Željko Smešnjak

U avanturu istraživanja tog pitomog kraja na konjima povest će vas certificirani vodiči turističkog jahanja, bez obzira jeste li hrabri početnik koji nikada nije zajahao konja ili napredni jahač za duže, pa i višednevne trekking ture.

Na 20-ak „Horses welcome punktova“ očekuje vas bogata gastro ponuda domaće hrane na seoskim turističkim domaćinstvima, vinarije s kvalitetnim vinima na Bilogorskoj vinskoj cesti, novootvoreni sportsko-rekreacijski centar s bazenima u Velikome Grđevcu, a posjetiti možete i konjičke klubove, odmorišta, izletišta, etno-kuće, i druge objekte kulturne i povijesne baštine koje staza povezuje.

Sva područja povezuju blago brežuljkasti krajolici. Tihi potoci. Pjevom ptica omeđeni ribnjaci. Staze koje krivudaju u zaklon visoke šume. Svakim godišnjim dobom nanovo zanimljive. Bogat stol pun tradicije, vrijednim rukama stvarane, vrhunskom vinskom kapljicom okrijepljene. Svakako najbolji način za upoznati ovaj kraj, najbliže prirodi, punim jedrima u zelenom moru - jest na konju.

Otisnite se u avanturu! Zajašite u avanturu!

Više doznajte na www.tzbbz.hr

Želite prijaviti greške?