Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdrav međuobrok

Umjesto energetskih pločica sportaši mogu koristiti - grožđice

grožđice (1)
Arhiva
01.08.2012.
u 12:21

Grožđice su izuzetno zdrave za žene i djecu, a sportaši koji ih redovito uzimaju postižu bolje rezultate

Grožđice su bogate antioksidansima i pomažu u regulaciji kolesterola, a kalij kojim su bogate pomaže regulaciji krvi. Žene u menopauzi trebale bi ih uzimati kako bi smanjile rizik od osteoporoze, a djeca jer kao zdrava grickalica povećavaju osjećaj sitosti.

No ovo sušeno voće idealno je i za sportaše. Naime, znanstvenici sa sveučilišta u Kaliforniji utvrdili su da šaka grožđica daje jednaku energiju kao i energetske pločice. Usto vraćaju izgubljenu snagu i pomažu bržem oporavku organizma od visoke koncentracije kalija. Zato bi sportaši uvijek kod sebe trebali imati dozu grožđica. Ljudi koji su se bavili trčanjem na duge pruge postizali su bolje rezultate jedući energetske pločice, ali i grožđice, nego oni koji nisu uzimali ništa.

– Grožđice su izvrsna zamjena za energetske pločice jer, osim što daju daju energiju, bogate su vlaknima i mikronutrijentima poput željeza i kalija. I za razliku od energetskih pločica nemaju umjetnog šećera, boja i okusa. Uza sve to, grožđice su i puno jeftinije od energetskih pločica – objašnjava nutricionist James Painter.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije