Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIMO HRVATSKU

U Slavoniju ćete doći kao gosti, a otići kao prijatelji

Kristjan Staničić, direktor HTZ-a
Goran Stanzl/PIXSELL
02.11.2020.
u 09:52

Hrvatska je jedna od rijetkih turističkih destinacija koja na svojem ukupnom području nudi mnogo različitosti

Na međunarodnom tržištu najpoznatiji smo po ljepoti svoje bogate obale s više od tisuću otoka, netaknutoj prirodi i čistom moru, no veseli nas što svake godine sve veći broj posjetitelja želi otkriti i manje istražene, a jednako lijepe i zanimljive dijelove Hrvatske – naše skrivene turističke bisere. U današnje vrijeme, obilježeno globalnom pandemijom koronavirusa, potražnja za boravkom u prirodi, „izoliranim“ i komfornim objektima u domaćinstvu te raznim mogućnostima aktivnog turizma postaje još izraženija.

Upravo naša unutrašnjost, a posebice Slavonija, Baranja i Srijem, nude jedinstvene prirodne lokalitete, bogatu kulturno-povijesnu baštinu, raznoliku smještajnu ponudu te uvijek gostoljubive i srdačne domaćine. Ne smijemo zaboraviti ni eno-gastronomsku ponudu ovog dijela Hrvatske, zbog koje svaki gost s osmijehom dolazi u Slavoniju te joj se uvijek rado vraća. U smjeru otkrivanja manje poznatih dijelova Hrvatske razmišljali smo i kada smo prošlogodišnje Dane hrvatskog turizma, koji okupljaju više od 1500 turističkih djelatnika, održali prvi put u povijesti u unutrašnjosti, i to upravo u Slavoniji. Slavonci, Baranjci i Srijemci pokazali su se kao odlični domaćini najvećeg turističkog događanja u Hrvatskoj, a dobili smo i potvrdu da je Slavonija, zajedno sa svojim turističkim djelatnicima, spremna za veliki iskorak u turizmu.

Slavonija u perspektivi ima veliku šansu postati prepoznatljiva turistička regija, zbog čega u Hrvatskoj turističkoj zajednici kontinuirano provodimo aktivnosti kako bi ovoj regiji osigurali tržišnu poziciju kakvu zaslužuje. Od otkrivanja dvoraca, muzeja, utvrda i sakralne baštine, šetnje promenadama uz obale slavonskih rijeka, bicikliranja, lova i ribolova, jahanja i planinarenja, ali i uživanja u ponudi najukusnijih jela i vina – Slavonija će osvojiti svako srce. Baranja osvaja svojom mističnom ljepotom, močvarnim područjima, rukavcima, šumama, tradicijskim selima, vinima te multikulturalnošću koja se odražava na bogatstvo gastronomije, dok Srijem impresionira nezaboravnim pejzažima Fruške gore, čije se vinorodne padine spuštaju prema Dunavu.

Dragi čitatelji, nadam se da smo vam barem malo uspjeli odškrinuti vrata Slavonije, Baranje i Srijema te vas sve pozivam da krenete u istraživanje ovog dijela Lijepe Naše. Oduševit će vas raznovrsna ponuda, ljubazni domaćini i obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja u svakom pogledu žive turizam, ali i predivna i netaknuta priroda te jedinstveni osjećaj mira i odmora. U ovaj dio Hrvatske možete doći kao gosti, ali sigurno ćete otići kao prijatelji.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije