Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokušajte ovo

Tri jednostavna i jeftina trika kako se brzo riješiti komaraca

komarac
Foto: Robert Anić/PIXSELL
26.07.2015.
u 11:32

Komaraca se možete riješiti pomoću taloga kave, mješavine češnjaka i vode, ali i ventilatora

Osim toplog i lijepog vremena zahvaljujući kojem možemo svakodnevno uživati u prirodi, ljeto ima svoje i ne tako lijepe strane. A jedna od njih su definitivno komaraci. Ti dosadni insekti kvare nam svaki boravak u prirodi i vjerojatno više ni sami ne znate kako se zaštititi od njih.

Američka agencija za zaštitu okoliša svim onima 'slatke krvi' koje komarci posebno vole savjetuje kako ih se riješiti bez kemijskih sredstava. Tajna je u starom talogu kave. Krvopije, naime, potpuno odbija miris taloga kave koji izgara.

Postupak je sljedeći:

1. Skupite talog kave i stavite ga na aluminijsku foliju na tanjur. Držite ga na hladnom i suhom mjestu, dok ne postane potpuno suh.

2. Foliju sa suhim talogom kave na tanjuru stavite na ravnu površinu na otvorenom. Prije toga se uvjerite da životinje ili djeca nemaju pristup tom području.

3. Palite talog sve dok se ne uhvati i počne dimiti.

4. Talog će lagano izgarati, a dim koji se stvara tjerat će komarce.

No, osim taloga kave, protiv komaraca se zaštitite i mješavinom soka češnjaka i vode.

Izgnječite veću količinu češnjaka i pomiješajte ga s pet puta većom količinom vode. Tom mješavinom namočite pamučne krpe i stavite ih ispred otvorenih vrata, prozora ili oko prostora na otvorenom gdje boravite.

Ako pak želite sjediti na dvorištu i uživati u večeri bez neugodnih mirisa, komarce onda doslovno otpušite. Naime, male krvopije vole miran zrak i vjetar ih tjera stoga iznesite van ventilator i uključite ga. Komarci će sigurno odmah pobjeći.

>> Napravite sami prirodna sredstva za borbu protiv komaraca

>> Magnet ste za komarce? Evo zbog čega ste privlačni zujavim nametnicima!

Komentara 8

Avatar mariahh
mariahh
15:00 26.07.2015.

ne znam koji je prijedlog gluplji

Avatar f@nky
f@nky
12:38 26.07.2015.

autoru članka plačam po želji samo nek dođe taj recept isprobat kod mene na Dravu....brzo bi promjenio mišljenje...;-))

Avatar graf_spee
graf_spee
23:42 26.07.2015.

zašto jednostavno ne zapaliti kuću ili stan? miris dima će zasigurno istjerati komarce...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije