Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Muffini, kolači, smoothie...

Svi ju bacaju, a ona pozitivno utječe na zdravlje - uvrstite koru od banane u prehranu

shutterstock
06.02.2020.
u 16:24

Ogulimo bananu, a koru bacimo u smeće i zaboravimo. Evo zašto bismo trebali to prestati raditi.

Susie Burell, nutricionistica, otkrila je na svom blogu da ne bismo trebali bacati koru od banane, već bi ju trebali uvrstiti u prehranu. Msn.com prenosi i zašto.

Sadrži puno vlakana koji utječu na mršavljenje, vitamina B i vitamina C koji čini kožu ljepšom, a pospješuje i unos magnezija i kalija. 

Ipak, Susie ne savjetuje da koru jedete 'sirovu', već da ju ubacite u neka jela. Skuhajte ju da omekša i ubacite u smoothie, curry ili kolače. Nećete promijeniti okus jela, a dodat ćete volumen."Ako radite smoothie, ubacite u njega cijelu bananu i krajeve kore koje ste prethodno sitno nasjeckali. Kuhanu koru možete ubaciti u muffine i banana kruh."

Također je otkrila da jarko žuta kora ima antioksidanse koji imaju utjecaj na smanjenje rizika od raka dok su zelene bogate aminokiselinom triptofanom koji pomaže kod kvalitetnijeg sna.

Možetepržiti meso na kori od banane kako bi zadržali svježinu i sočnost.

Kako ostati fit i nakon pedesete:

Komentara 10

MO
modovisisajteMaraschino
18:36 06.02.2020.

super zdrava, puna pesticida

DD
ddrvari2
21:54 06.02.2020.

Pa i majmuni gule banane

PE
perica2020
22:32 06.02.2020.

ne radite to ni u ludilu. Plantaže banana se tretiraju s izuzetno jakim ineskticidima i pesticidima iz aviona. Plantaže su ogromne. Radnici umiru vrlo mladi i imaju djecu rođenu bolesnu. Sve je to dokumentirano ali ne priča se o tome previše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije