Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'iz daljine se bolje vidi'

Stručnjakinja za veze svima savjetuje 30 dana odmora od partnera: "Morate se odmaknuti da shvatite što želite"

Shutterstock
28.11.2022.
u 15:30

"Morate razmišljati kao da ste na odvikavanju jer ljubav je droga i stvara slične kemijske reakcije u mozgu", kaže.

Stručnjakinja za veze Sabrina Bendory otkrila je kako nakon prekida preboljeti ili se pak vratiti bivšoj ljubavi, a njeno je prvo pravilo da ste još u vezi, uzmete 30 dana 'slobodno', bez kontakta s partnerom.

Taj period ona naziva 'periodom odvikavanja od ljubavi'.

- Tada biste trebali napraviti popis kvaliteta i mana svog partnera - kaže Bendory koja je svoj poziv ljubavnog trenera pronašla nakon perioda opsesije s bivšim dečkom, a danas je sretno udata majka troje djece.

Muškarci, kakvi ste ljubavnici otkrit će vaš horoskopski znak

1/15

"U tom periodu morate razmišljati kao da ste na odvikavanju jer ljubav je droga i stvara slične kemijske reakcije u mozgu", kaže.

"Tijekom perioda od 30 dana 'apstinencije' od partnera i samoće; bez obzira jeste li prekinuli ili ste si samo uzeli predah; ne biste  trebali slati poruke, razgovarati ni provjeravati (bivše) partnere na društvenim mrežama", poručila je, a ako ste prekinuli ona savjetuje da se vratite tek kad osjetite da više niste nesretni ni solo.

“Ako mislite kako vam on/ona nedostaje i kako ga/ju volite, trebate analizirati što vam to zaista nedostaje jer je potreba za vezom nije potreba za nekom osobom. Morate se zapitati kako drugačije možete pronaći to što vam fali, sa svojim prijateljima ili s obitelji".

@sabrinabendory Get your ex back but following these 5 steps… #exback #exboyfriend #heartbreak #breakups #datingadvice #relationshipexpert #getoverhim ♬ original sound - Sabrina Alexis Bendory

"Isto tako, trebate napraviti nešto zbog čega ćete se osjećati živi i prebaciti fokus s nje/njega na sebe", dodala Bendory za NY Post, a ključno je, naglašava, i pozitivno razmišljati.

A ako ipak odlučite da vam je bolje bez njega, evo njeni savjeti za lakše preboljeti prekid:

  • 30 dana bez kontakta.
  • Obratite pozornost na svoje misli i razmislite što one zapravo znače: ako vam partner nedostaje, razmislite jer možda vam zapravo nedostaje ljudska veza koja se može pronaći negdje drugdje, preko prijatelja i obitelji.
  • Zapitajte se da li vam svaka misao pomaže da se dobro osjećate i budite što pozitivniji.
  • Zaustavite opsesivnu petlju tjeskobe i nesigurnosti i preusmjerite svoj um na produktivnije mjesto, ponavljajte si da ćete u konačnici pronaći pravu osobu i imati vezu kakvu želite.
  • Usredotočite se na druge stvari, poput odmora na koji želite otići ili koncerta na koji idete.
  • Napravite popis mana i vrlina svog bivšeg i odlučite je li vrijedan razmišljanja o njemu. 
  • Pravi tip za vas će htjeti biti s vama.
  • Razmišljajte o svom rastu: što ćete naučiti i kako ćete sebe poboljšati nakon prekida.
  • Postavite si pet pitanja: Što sam naučila iz ovog odnosa? Što sam učinila u ovoj vezi što nikad više ne bih? Koje kvalitete trebam od partnera? Zašto sam ostala toliko iako nije bilo dobro? Što sam naučila o sebi?
  • Ako se ni nakon 30 dana ništa bitno nije promijenilo, pustite ga.
    Pokušajte ponovno ako ste obavili posao na sebi i ako su obje strane spremne pokušati riješiti probleme koji su vam na raspolaganju.

Znanstvenici otkrili: Evo koliko često trebate voditi ljubav da biste usporili starenje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije