Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdrava je

Stručnjakinja otkriva: Masturbacijom možete smanjiti menstrualne grčeve i otkloniti nesanicu

Menstruacija, ulošci, tamponi
Thinkstock
13.11.2020.
u 22:44

Samostalno zadovoljavanje seksualnih potreba može biti odličan lijek protiv stresa.

Stručnjaci tvrde da seks ne mora biti u dvoje da bi bio odličan te da bi zadovoljio potrebe. Masturbacija je bitan dio zdravog života, kaže seksualna terapeutkinja Judith Golden koja je za The Healthy objasnila kako sve masturbiranje utječe na zdravlje.

Otklanja stres
Ako osjećate da ste pod stresom, ne bi bilo loše da uzmite mali predah i zadovoljite se. Tijekom masturbacije fokusirani ste samo na jednu stvar - postizanje orgazma. Taj fokus i smirenost pomoći će vam da se opustite. "Samo kada razmišljamo o seksu, u organizmu se počne lučiti dopamin. Kada se zadovoljavamo, luči se endorfin. Ipak, nemojte se osloniti isključivo na masturbaciju kao bijeg od stvarnosti - možete lako postati ovisni", tvrdi Judith.

Ublažava menstrualne grčeve
Onih dana u mjesecu niti jedna žena ne osjeća se potpuno dobro, ali u tome može pomoći masturbacija. "Jak i intenzivan orgazam može ublažiti, a čak i potpuno ukloniti grčeve. Također pomažu i hormoni koji se otpuštaju tijekom orgazma", kaže Golden i napominje da se u slučaju jakih grčeva ne koristi 'terapija' masturbacijom.

Hrvati sve više povećavaju penis - bez odlaska pod nož:

Pomaže u bržem postizanju orgazma
Ako ne možete dugo postići orgazam tijekom seksa s partnerom, možda biste trebali poraditi na tome masturbacijom. Tako ćete otkriti što vam paše i koji pokreti su najbolji za postizanje vrhunca. Otkrijte to partneru i seksualni život biti će znatno bolji.

Pomaže kod nesanice
Teško utonete u san navečer ili se često budite tijekom noći? Probleme s nesanicom možete također riješiti masturbacijom. "Ljudi se nerijetko osjećaju umorno nakon seksa s partnerom i odmah utonu u duboki san. Isto tako djeluje masturbacija. Krvni tlak se snižava i dolazi do opuštanja tijela. Masturbacija je odlična 'pilula' za spavanje."

Austrija dopustila pružanje seksualnih usluga: Preporučuje maske

Menstruacija, ulošci, tamponi
1/1
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije