Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Stigla je dojava o tihom ubojici na dalmatinskim otocima!

Specijalna ekipa Lovaca na Tihog ubojicu
04.08.2021.
u 15:10

Prije nekoliko dana je krenula velika potraga za Tihim ubojicom za kojega imamo razloga vjerovati da i tijekom ljetnih mjeseci obitava na dalmatinskim otocima.

Specijalna ekipa Lovaca na Tihog ubojicu krenuli su svoju istragu 31.7. na Visu - prvom od 7 mjesta koja obilaze u ovom periodu.

Tko je Tihi ubojica? Gdje se skriva ? Kako ga otkriti? Kojim metodama se služi da usmrti svoje žrtve ? Odgovore na ova pitanja i neka nova koja se otvaraju kako istraga napreduje već nekoliko dana pokušavaju saznati Lovci na Tihog ubojicu koji trenutno plove po Jadranu i na dalmatinskim otocima kroz aktivnu potragu istražuju dokaze, provode mjerenja i prikupljaju dokaze razgovarajući s lokalnim stanovništvom.

Ovo nije šala ! Tihi ubojica je jedan od najopasnijih krvnika na svijetu i procjenjuje se da je u opasnosti preko milijardu ljudi u svijetu. U Hrvatskoj je ugrožen svaki treći odrastao stanovnik. Ovaj ubojica uvijek cilja na laki plijen, na slabiju i nemoćnu populaciju koji se teško može obraniti od njegovog napada.

Kako prepoznati Tihog ubojicu?

On je skriven, podmukao i često njegov utjecaj prođe nezamijećen jer računa s ljudskim slabostima. Ipak, postoje načini kako ga prepoznati, ali i pobjediti. Poznato je da ubojica napada ljude koji su mu laka meta, stoga je vrlo važno podignuti svijest građana i objasniti im kako se boriti protiv ove opasnosti. 

Kako bi to ostvarili, Lovci na tihog ubojicu su se otisnuli na sedmodnevno putovanje s jednim ciljem- kako upoznati lokalno stanovništvo s ovom nemani. Oni  svakoga dana u jednoj od navedenih luka od 18 sati provode mjerenja i istraživanja s građanima koji im žele pomoći u razotkrivanju Tihog ubojice.

Dosada su u Lovu sudjelovali građani Visa, Vela Luke i Korčule, a do kraja ovog tjedna se Lovu možete priključiti u sljedećim mjestima:

  • 4.8 srijeda - Stari Grad
  • 5.8 četvrtak - Bol
  • 6.8 petak - Pučišća
  • 7.8 subota - Split

Kako prepoznati Tihog ubojicu?

Prepoznati ga nije lako jer se skriva u naizgled neopasnim čimbenicima prisutnim u našim svakodnevnim životima. Lovci su dosada identificirali 5 oblika (prekomjeran unos kuhinjske soli, premalo tjelesne aktivnosti, debljina, premala konzumacija voća i povrća, te pušenje) koje tihi ubojica poprima na koje će Lovci dodatno staviti naglasak u svojoj istrazi.

Metode koje Lovci koriste da bi prepoznali Tihog ubojicu su:

1) provođenje ankete o životnim navikama

2) određivanje rizika za razvoj srčano-žilnih bolesti

2) mjerenje krvnog tlaka 

3) snimanje  EKG-a

4) analiza sastava tijela pomoću metaboličke vage

6) određivanje šećera, kolesterola i triglicerida u krvi.

Kako se boriti protiv Tihog ubojice ?

Prepustite to za sada Lovcima! Cilj ove akcije je promocija zdravoga načina života, podizanje svijesti o potencijalnim problemima vezanim uz osnovne životne navike i ukazivanje na neprepoznate faktore rizika od Tihoga ubojice. 

U narednih nekoliko dana i Večernji list postaje Lovac na tihog ubojicu! Na portalu ćemo prenositi informacije i zaključke od terenskih lovaca, nastojat ćemo  podići svijest o Tihom ubojici te objasniti kako se svatko može i mora boriti protiv njega, a tijek istrage možete pratiti putem službenih kanala Lova na Tihog ubojicu:

Facebook
Instagram
TikTok
Youtube kanal

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije