Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Starije žene koje slabo pamte imaju problema sa spavanjem

spavanje
Arhiv VL-a
18.10.2009.
u 16:00

Nemaju svi sreće, pa ne uživaju svi jednako u carstvu snova. Jedno je istraživanje povezalo slabije pamćenje kod starijih žena s kvalitetom sna.

Žene starije dobi koje imaju teškoća s pamćenjem češće pate od pomanjkanja sna, pokazalo je istraživanje znanstvenika sa Sveučilišta California.

Prateći gotovo 2500 ispitanica prosječne dobi 69 godina, istraživači su utvrdili da su slabiji rezultati na testovima kognitivnih sposobnosti povezani s dvostruko većim izgledima za teškoće sa snom. Znanstvenici u stručnom časopisu Neurology pišu kako je ovu pojavu moguće objasniti promjenama u mozgu koje su zajedničke demenciji i pomanjkanju sna.

Također, postoji mogućnost da su teškoće sa snom prouzročene anksioznošću i depresijom koje su posljedica slabljenja pamćenja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije