Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obitelj shrvana

Staricu (93) žele deportirati iz Australije u Veliku Britaniju jer je na teret zdravstvenom sustavu!

Foto: Facebook
1/2
05.06.2019.
u 13:26

'Mollie je obaviještena kako joj je viza odbijena zato što ne ispunjava kriterije zbog svojeg lošeg zdravlja'

Mollie Manley, 93, preselila se u Australiju prije 11 godina kako bi bila bliže svojoj obitelji. Sada se suočava s deportacijom zato što ne ispunjava zdravstvene kriterije za vizu. Staricu žele vratiti u Veliku Britaniju zato što je postala preveliki teret za australski zdravstveni sustav. Mollie je nedavno pretrpjela srčani udar, a obitelj je u strahu da ne umre na povratku u Veliku Britaniju, piše Dailymail. 

– Slomljeni smo. Toliko je volimo, a sama pomisao da će je možda vratiti nakon 11 godina života s nama je poražavajuća – kazala je obitelj.

Mollie je obaviještena kako joj je viza odbijena zato što ne ispunjava kriterije zbog svojeg lošeg zdravlja. Kriterij je da podnositelj zahtjeva bude oslobođen svih bolesti ili stanja koje bi moglo koštati zdravstveni sektor više od 40 tisuća dolara. Njezin sveukupni tretman bi iznosio više 145 tisuća dolara u sljedeće tri godine. 

– Očajnički se nadamo da će nam uspjeti pokazati malo suosjećanja i dopustiti joj da ostane s nama. Mollie još uvijek ne zna za ove novosti, a bojimo se da bi je to moglo shrvati i da ne bi preživjela put natrag – dodali su.

Iz obitelji su pisali zamolbu kako bi revidirali odluku ističući da bi sam let mogao prouzrokovati staričinu smrt. Obitelj vrlo skoro iščekuje konačnu odluku iz ureda, no itekako su svjesni da bi mogla dobiti rok od 28 dana da napusti zemlju.

Kako održati normalnu težinu i živjeti zdrav život nakon 50. godine života?

Ključne riječi

Komentara 2

ZO
zoranos
14:26 05.06.2019.

A to je zapad kojem težimo kao i to je taj moderni i napredni svijet o kojemu piše Remi, Zrinka Cvitešić i sl. koji se vračaju doma puni dojmova i emocija - ali i toge jer kod nas nije kao na zapadu. Hmmm da ....

NE
neboiznadzagreba
14:58 05.06.2019.

Izgleda da je sve manje zemlje za starce, nemoćne, siromašne... Gdje je sad briga o ljudskom dostojanstvo? Liberalni svijet kojemu bi na prvom mjestu trebao biti pojedinac, a ne neke umjetno stvorene manjine? Sumrak zapada, koji na prvo mjesto stavlja profit, a poziva se na slobode!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije