Naslovnica Lifestyle

Staricu (93) žele deportirati iz Australije u Veliku Britaniju jer je na teret zdravstvenom sustavu!

'Mollie je obaviještena kako joj je viza odbijena zato što ne ispunjava kriterije zbog svojeg lošeg zdravlja'
05. lipnja 2019. u 13:26 2 komentara 2296 prikaza
Foto: Facebook
Pogledajte galeriju 1/2

Mollie Manley, 93, preselila se u Australiju prije 11 godina kako bi bila bliže svojoj obitelji. Sada se suočava s deportacijom zato što ne ispunjava zdravstvene kriterije za vizu. Staricu žele vratiti u Veliku Britaniju zato što je postala preveliki teret za australski zdravstveni sustav. Mollie je nedavno pretrpjela srčani udar, a obitelj je u strahu da ne umre na povratku u Veliku Britaniju, piše Dailymail. 

Japanska putovnica gdje je Hrvatska? Japan, Singapur i J. Koreja imaju "najjače" putovnice na svijetu, a Slovenci su na 10. mjestu

– Slomljeni smo. Toliko je volimo, a sama pomisao da će je možda vratiti nakon 11 godina života s nama je poražavajuća – kazala je obitelj.

Mollie je obaviještena kako joj je viza odbijena zato što ne ispunjava kriterije zbog svojeg lošeg zdravlja. Kriterij je da podnositelj zahtjeva bude oslobođen svih bolesti ili stanja koje bi moglo koštati zdravstveni sektor više od 40 tisuća dolara. Njezin sveukupni tretman bi iznosio više 145 tisuća dolara u sljedeće tri godine. 

– Očajnički se nadamo da će nam uspjeti pokazati malo suosjećanja i dopustiti joj da ostane s nama. Mollie još uvijek ne zna za ove novosti, a bojimo se da bi je to moglo shrvati i da ne bi preživjela put natrag – dodali su.

Zrakoplov razmislite Ovo biste trebali izbjegavati konzumirati u zrakoplovu i postoji dobar razlog za to

Iz obitelji su pisali zamolbu kako bi revidirali odluku ističući da bi sam let mogao prouzrokovati staričinu smrt. Obitelj vrlo skoro iščekuje konačnu odluku iz ureda, no itekako su svjesni da bi mogla dobiti rok od 28 dana da napusti zemlju.

Kako održati normalnu težinu i živjeti zdrav život nakon 50. godine života?

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
  • zoranos:

    A to je zapad kojem težimo kao i to je taj moderni i napredni svijet o kojemu piše Remi, Zrinka Cvitešić i sl. koji se vračaju doma puni dojmova i emocija - ali i toge jer kod nas nije kao ... prikaži još! na zapadu. Hmmm da ....

  • neboiznadzagreba:

    Izgleda da je sve manje zemlje za starce, nemoćne, siromašne... Gdje je sad briga o ljudskom dostojanstvo? Liberalni svijet kojemu bi na prvom mjestu trebao biti pojedinac, a ne neke umjetno stvorene manjine? Sumrak zapada, koji na prvo mjesto stavlja ... prikaži još! profit, a poziva se na slobode!