Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kuharica

Stara i nova jela - kako skuhati kaštradinu, a kako juhu od kikirikija

Kuharica
Shutterstock
22.01.2021.
u 12:51

U utorak 26. siječnja Večernji list poklanja kuharicu – Na žlicu. Isprobajte recepte koje donosimo i uživajte u slanom i slatkom.

Što kuhati danas? U moru recepata koje možete pronaći online ponekad je teško izdvojiti one zdrave, ali i jednostavne. Kako bi vaš obrok bio nutritivno bogat, Večernji list je zajedno sa velikanima hrvatske kuhinje kreirao kuharicu sa receptima za pripremu jela na žlicu.

Sandra Jadek je vodeća hrvatska slastičarka, Saša Vukić ima kulinarsku “vojsku” od milijun pratitelja na internetu, Danijel Petrić mladi je kuhar i petrinjski volonter, a Josip Bival najbolji je “Chtef, zagorski chef”. Mirka Ljubića u kuhinji inspiriraju plemićke gozbe, Bruna Vučak je gastro blogerica i suradnica Tvornice zdrave hrane... Zajedno su “zapeli” kako bi dali ideje za pripremu jednostavnih slanih i slatkih jela na žlicu.

Zavirili smo i u meni hotela “Dunav” u Iloku odakle stiže recept za fiš bez kosti. Legirana juha od graševine djelo je kuharica iz hotela i restorana “Stupnički dvori”. Obitelj Kabola iz Momjana s čitateljima Večernjega lista je podijelila kako se u njihovu domu pravi istarska juha.

Foto: Shutterstock

Nutricionistica Mirela Marić u prilogu kaže da će nam nakon masne i teške blagdanske hrane goditi lagana, okrepljujuća jela s puno raznolikog povrća, posebno ako su još i obogaćena začinima. Namirnice koje se mogu koristiti u pripremi jela na žlicu su brojne, a takvo će jelo predstavljati nutritivno kvalitetan i balansiran obrok. Isprobajte recepte koje donosimo i uživajte u slanom i slatkom. 

Sve to i puno više pronađite u kuharici Na žlicu, u utorak 26. siječnja uz Večernji list.

Svoj primjerak potražite na kioscima!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije