Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treba li to uvesti i kod nas?

Srednja škola u Australiji učit će učenike kako raspolagati novcem jednom kada budu samostalni

Štefan Štefančík/Unsplash
18.05.2021.
u 14:30

Ministrica obrazovanja, Sarah Mitchell, kaže kako je uzbuđena zbog ovog koraka u budućnos.

Mnogi sustavi obrazovanja diljem svijeta nerijetko se nađu na meti kritika da tinejdžere ne pripremaju dovoljno za samostalni život u odrasloj dobi, a Australija je jedna od prvih zemalja koja je odlučila stati tim kritikama na kraj. U Novom Južnom Walesu donijeli su odluku da će srednjoškolci u dobi od 15 do 17 godina učiti o financijama i raspolaganju novcem kako bi bili znali što ih točno čeka jednom kada se odvoje od roditelja.

Koktelima možete pojačati imunitet: Donosimo jednostavne recepte!

Predmet će se zvati Numeracija, ali neće biti jedan od glavnih te neće donositi dodatne bodove učenicima. Ministrica obrazovanja, Sarah Mitchell, kaže kako je uzbuđena zbog ovog koraka u budućnost te kako se nada da će srednjoškolcima usaditi znanje korisno za cijeli život, prenosi LADbible.

Ideja o predmetu nastala je kada su istraživanja pokazala da učenici imaju poteškoće s matematikom - i to s osnovama poput poreza, prireza, štednje... Iako se ove stvari prolaze u matematici, Ministarstvo obrazovanja u Australiji smatra da treba biti poseban predmet samo za to.

Ministarstvo odbacilo nagađanje roditelja: Ne ukida se Srednja škola "Slava Raškaj"

1/2
Ključne riječi

Komentara 1

OB
Oblivion
16:08 18.05.2021.

Jesu li poludjeli??? Učiti ih životnim izazovima, kako to?? Treba im krunicu u ruke i partijsku knjižicu, vidite kamo je Hrvatsku to dovelo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije