Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
praktični savjeti

Odlučili ste sami napraviti adventski vijenac? Evo što vam je sve potrebno...

Adventski vijenac
Foto: Shutterstock
26.11.2016.
u 11:47

Ako sami izrađujete adventski vijenac, on će uvijek biti drukčiji i poseban. No, ako se ove godine želite po prvi put upustiti u izradu, imamo savjete kako to napraviti.

Vrijeme je da počenemo razmišljati o tome kakav ćemo adventski vijenac imati ove godine.

Ako ste među onima koji nisu pristalice odlaska na tržnicu i kupnje nekog gotovog vijenca, ovo je za vas.

Ako sami izrađujete adventski vijenac, on će uvijek biti drukčiji i poseban. No, ako se ove godine želite po prvi put upustiti u izradu, imamo savjete kako to napraviti. 

Vijenac možete napraviti na podlozi od slame, stiropora, spužve, grana, ali i na ukrasnom tanjuru. 

Ako se odlučite za jednostavniju varijantu na ukrasnom tanjuru, vaš adventski vijenac može biti gotov u pet minuta. Kupite četiri adventske svijeće u boji po želji. Možete ih slagati na tanjur bez podloge, ali možete staviti i umjetnu travu, vatu, kolaž ili ukrasni papir ( ako nemate ukrasni tanjur i koristite obični). 

Između svijeća možete staviti ukrase po želji, kugle za jelku, perlice, pijesak u boji ili što već želite. 

 

Ako se "igrate" granama, njih je potrebno na četiri mjesta podvezati kako bi čvrsti činile vijenac. Na grane zatim možete staviti grančice ružmarina ili bora, suhe kore naranče ili božikovinu. Sve možete zalijepiti silikonskim ljepilom ili zavezati ukrasnim trakama. 

Na podlozi od stiropora ili cvjećarske spužve potrebno je prekriti podlogu. Možete birati tkaninu ili nešto od gore navedenog. Zatim ukrasne predmete kojima ćete ukrasiti vijenac, zalijepite na podlogu. Svijeće možete učvrstiti žicom. 

Budite kreativni, uključite djecu u izradu vijenca i uživajte u blagdanima. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije