Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Slatko pečeni losos sa zelenim lilmunom i peršinom

Kada je gotovo, poredajte je na tople tanjure i poslužite svježe kuhanim krumpirom i brokulama
25. veljače 2014. u 10:56 0 komentara 208 prikaza
Losos
Foto: Thinkstock

Sastojci:

4 filea lososa, 120 g krušnih mrvica, 1 i pol žlica smeđeg šećera, 2 žlice pikantnog senfa, sok od 2-3 zelena limuna (koristiti za marinadu), 1 svežanj narezanog peršina, 2-3 žlice maslinovog ulja, sol i papar, prstohvat mljevene ljute paprike (po izboru)

Priprema:

Zagrijati pećnicu na 200°C. Poredati filee lososa u posudu prethodno premazanu maslinovim uljem. Pomiješati sve ostale sastojke u manju zasebnu posudicu, a zatim smjesu posuti preko filea. Ribu peći oko 10-15 minuta (ovisno o tome koliko volite da je pečena). 

Kada je gotovo, poredajte je na tople tanjure i poslužite svježe kuhanim krumpirom i brokulama.

>>Odresci lososa pečeni na grilu s pečenim tikvicama i cherry rajčicama

NBIoT tehnologija
#NEODUSTAJEM
Znate li što je NBIoT tehnologija? Doznajte kako ju je Tomislav Božić iskoristio da pomogne Dubrovniku u pametnom upravljanju parkingom
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.