Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLASTICE I VINO

Slatki uvod u Festival hrane i vina početkom travnja

Foto: ''
1/3
21.03.2014.
u 12:20

Od 3. do 5. travnja u Areni Zagreb održava se 2. festival hrane i vina s bogatim programom, radionicama i kušanjima

Crno bijeli svijet, odnosno Choco Wine Bar naziv je manifestacije na kojoj su predstavljene fine slastice, maštoviti kolači i čokolade sljubljeni s biranim vinima. U kaptolskoj Galeriji Kranjčar Petra Jelenić i Tea Mamut, najavljene kao trenutno najbolje domaće slastičarke, pokazale su raskošne kreacije, npr. kolač s bijelom čokoladom, medom, vanilijom i karamelom, pralinu s bijelom čokoladom i malinama, kolač s crnom čokoladom i višnjama itd. Pratila su ih naša vrsna vina, graševina kasne berbe, kupaža plavca malog i caberneta sauvignona, crni pinot, maraština, traminac, te talijanski prosecco.

Crni i bijeli kolačići praćeni s crnim i bijelim vinima, bili su uvod i najava 2. hrvatskog festivala hrane i vina koji će se održati od 3. do 5. travnja u Areni Zagreb. Ondje će brojni izlagači iz Hrvatske i regije u tri dana s posjetiteljima sajma podijelit svoja znanja, iskustva i prije svega strast prema najfinijim gastronomskim delicijama, rečeno je na ovom prigodnom druženju.

Tei i Petri pridružila se i Iva Šulentić koja će na Festivalu voditi kuharske radionice. U bogatom trodnevnom programu najavljeno je gostovanje slavnih chefova Andreja Barbierija, Christiana Cabaliera, Renata Rizzardija, Janeza Bratovža i mlade nade hrvatskog kuharstva Lea Bonifačića. Raznolike vinske radionice predstavit će naše autohtone bijele i crvene sorte, preko škrleta, terana, makedonskih i furlanskih vina do vrhunskih crnih pinota, pjenušaca i šampanjca Taittinger. Pripremaju se i tečajevi o zanimanjima sommelier, kuhar, konobar, enolog, slastičar, a na posebnim događanjima predstavit će se delicije naših regija – Srijema, Međimurja, Istre i Dalmacije. Vinske radionice, gastro showovi i okrugli stolovi te mini festivalski tečajevi ponudit će mnoštvo sadržaja. Festival će na jednom mjestu okupiti vrhunske kuhare, autore najprodavanijih kulinarskih izdanja, vrhunske slastičare, enologe i vrhunske poznavatelje modernih kulinarskih trendova.

>> Istarska vina sve popularnija u Americi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije