Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pogled u prošlost

Sjećate li se ovih stvari iz devedesetih?

Gumica za kosu
Foto: Screenshot
1/2
04.07.2016.
u 12:46

Popis stvari i događaja koji nas podsjećaju na devedesete, zaista posebno razdoblje u novijoj povijesti, prilično je dug.

Svaka generacija ima nešto posebno po čemu će pamtiti određena razdoblja života.

Djevojčice, ali i dječaci, zasigurno neće zaboraviti igračke poput Tamagotchija, a nerijetko su mnoge žene maskaru nazivale Rimmel, po poznatom proizvođaču maskare.

Slušale su se kazete, nerijetko one koje bismo sami snimili "hvatajući" pjesme na radiju između dviju reklama. Ne čudi stoga što je pjesma znala biti "odrezana" na početku ili, pak, s dodatkom nekog jinglea.

Foto: Screenshot/reuters

Ženska moda bila je posebno osebujna. Trajne, "natapirane" frizure, bile su pravi hit.

One koje su željele biti u trendu, nosile su ljeti majice s resicama, a nerijetko su ih upravo same izrezivale na rukavima i donjem dijelu majice.

Sve je moralo biti i šljokičasto, pa su šljokice raznih boja bile nezaobilazne u gotovo svakoj ženskoj torbi kao dodatak make-upu.

Omiljeni dodatak na privjescima za ključeve ili ženskim torbama bile su plastične dudice koje su postale pravi hit i pravi modni dodatak, a kosu su žene vezale gumicama za kosu omotanima plišom.

Foto: Screenshot/reuters

Mnoge su se obitelji okupljale ispred TV ekrana u vrijeme kada su se prikazivali prijenosi izbora za Miss, ali i popularnog zabavno-glazbenog showa "Sedma noć", koji se prikazivao na HTV-u, a kojeg se i danas mnogi sjećaju sa sjetom.

Pila se Pepsi, slušao se pretežito dance – ili je barem obilježio devedesete.

Popis stvari i događaja koji nas podsjećaju na devedesete, zaista posebno razdoblje u novijoj povijesti, prilično je dug. Ne spominjemo politiku u ovom članku, samo se prisjećamo nekih zanimljivijih stvari koje su ih obilježile, a koje novije generacije nikada neće doživjeti ili isprobati.

Imate li vi kod kuće još pokoju kazetu s nekih starim hitovima?

Komentara 1

JD
jdoranic
08:42 05.07.2016.

Uopće ne doživljavam devedesete kao neku davnu prošlost. O čemu vi to...? pa to je bilo jučer.. .prekjučer...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije