Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlično

Savršeno očistite mikrovalnu pećnicu: Iskoristite samo jedan prirodan proizvod

shutterstock
11.09.2020.
u 15:30

Što se tiče čišćenja, glavno pravilo koje morate znati je: Para je pravo rješenje.

Mikrovalne pećnice odlične su za podgrijavanje hrane i pomoć u brzinskom kuhanju i pečenju, no ponekad mogu ostati prljave raznim prolivenim umacima, masnoćom i ostacima hrane. Što se tiče čišćenja samih mikrovalnih pećnica, glavno pravilo koje morate znati je: Para je pravo rješenje. Kako biste savršeno očistili sve ostatke hrane, isprobajte jedan od ovih jednostavnih način, prenosi Real Simple.

Limun

Jednu posudu, koja je sigurna za mikrovalnu pećnicu, napunite vodom, a zatim narežite limun na dijelove te dodajte u vodu. Posudu stavite u mikrovalnu te zagrijavajte dok voda ne zavrije, oko tri do pet minuta. Zatim jednostavno uzmite mokru krpu od mikrovlakana te samo prebrišite cijelu unutrašnjost mikrovalne.

Ocat

Kada imate tvrdokorne mrlje, pomoći će vam bijeli ocat. Samo unutrašnjost pošpricajte octom te ga ostavite da djeluje 15 minuta, a zatim sve obrišite krpom od mikrovlakana. 

Soda bikarbona

U jednoj posudi napravite pastu od sode bikarbone i vode. Pastu nanesite na sve tvrdokorne mrlje u vašoj mikrovalnoj pećnici te ostavite da djeluje oko pet minuta. Sve dobro obrišite mokrom krpom. 

Deterdžent za pranje suđa

U jednoj posudi pomiješajte jednu šalicu vode i jednu žličicu deterdženta za pranje suđa. Zagrijavajte u mikrovalnoj oko dvije minute, dok ne nastane para. Pažljivo izvadite posudu te unutrašnjost obrišite mokrom krpom.

Nesvakidašnja scena na ulicama Zagreba: Mladić spasio šišmiša:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije