Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za predivne kovrče

Savjeti frizerke za kovrčavu kosu: 'Uvijek se češljajte pod tušem, obavezno s češljem'

Shuttershock
17.12.2021.
u 15:30

Mnoge žene kosu češljaju odmah nakon pranja, a tako se stvara elektricitet na kovrčama, kaže frizerka.

Frizerka i vlasnica londonskog salona za uljepšavanje 'Unit Four' u svom je TikTok videu objasnila zašto kovrčava kosa često nakon pranja izgleda kao da je natapirana i puna statičkog elektriciteta.

- Većina vlasnica kovrči svoju kosu češlja s četkom, misleći da će je tako lakše 'ukrotiti' - rekla je, što je, trdi ona, prva pogreška u njezi kovrča.

- Osim toga, žene često kosu češljaju nakon pranja umjesto prije ispiranja regeneratora koji smanjuje 'frizz' - kaže ona i savjetuje da se kosa opere i raščešlja s regeneratorom, pod tušem.

@unitfour4

Want to know the best frizzy/curly hair tip ?? #unitfour4 #hairtips #hairadvice #yourhair #haircare #loveyourhair #fyp #foryou

♬ FEEL THE GROOVE - Queens Road, Fabian Graetz

- Dok ste pod tušem operite kosu i nanesite regenerator, pa se počešljate s češljem i isperite i pustite da se prirodno osuši na zraku - poručila je, a ako tada još u kosi ima čvorova,savjetuje češalj sa širokim zupcima i češljanje odozdo prema gore; što funkcionira i na valovitim frizurama.  

- Počela sam ovo raditi i kosa mi je puno mekša i  lakše se češlja - napisala je jedna pratiteljica i dodala da vlasnicama kovrči savjetuje i bacanje 'pegle' kojom mnoge djevojke 'spale' vlasi.

- Ovi savjeti vrijede samo za kovrčavu kosu; ako je ravna i tanka nikad ju ne češljajte dok je mokra jer je tad najosjetljivija pa češljanje može 'slomiti' vlasi - dodala je frizerka, a prenosi The Sun.

Tri stvari koje morate napraviti da vam make up potraje cijeli dan

1/8
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije