Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Sam svoj trener: Stvorite fitness u svom domu!

Hervis
Foto: Promo
1/2
27.02.2020.
u 16:38

Želite imati lijepo oblikovano tijelo i čvrste mišiće, ali nemate vremena, novaca ili volje za odlazak u teretanu? Zašto onda teretanu ne biste doveli k sebi! Trenirajte na najtraženijim i najefikasnijim fitness spravama u intimi svojeg doma.

Hladno vrijeme idealno je za trening u zatvorenom. Teretane i fitness centri jedina su mjesta na kojem se može koristiti fitness oprema, a one posljednjih nekoliko godina niču kao gljive poslije kiše. Najčešće ih se spominje tijekom sastavljanja novogodišnjih odluka, a koje se isto tako najčešće ne ispune iz različitih razloga – ne da vam se voziti do teretane, dugo čekate u redu za omiljenu spravu za vježbanje, ne vidite napredak ili plaćate previsoku članarinu za ono što dobivate zauzvrat. Zašto čekati da prestanu kiše i dođu topliji dani za vježbanje u prirodi, kada već sad možete vježbati u udobnosti svog doma?

Traka za trčanje – najprodavanija sobna sprava na svijetu

Traka za trčanje je kraljica svih teretana. Desetljećima je svačija omiljena sprava za vježbanje jer na njoj mogu hodati i trčati svi, bez obzira na dob i kondiciju. Pozitivno utječe na kardiovaskularno zdravlje i zdravlje kostiju, ubrzava cirkulaciju, snižava krvni tlak i razinu šećera u krvi. Dodatan plus je i činjenica da pruža manje opterećenje za zglobove u odnosu na zemlju i asfalt, pa je rado koriste i profesionalni sportaši.

Moderne trake za trčanje dolaze u mnogim varijantama. Ako zaista želite imati jednu kod kuće, znajte da danas ne postoje jednostavne inačice – sve su trake s kompjuterskim načinom podešavanja nagiba i LCD ekranom na kojem se prikazuju brzina kretanja, prijeđena udaljenost, vrijeme, pa čak i potrošnja kalorija te mjere pulsa. Za skučenije prostore idealne su sklopive trake za trčanje s ugrađenim dodacima kao što su zvučnici, ventilatori te nosač za tablet kako biste što više uživali u vježbanju. Kupnja trake za trčanje je dugoročna investicija za vaše zdravlje, stoga je, osim prema kvaliteti i dimenzijama, birajte i prema raspoloživosti vašeg budžeta.

Foto: Arena Hospitality Group

Sobni bicikl – najbolji saveznik pri mršavljenju

Ukoliko krećete u borbu protiv suvišnih kilograma, a niste ljubitelj trčanja ili imate problema s koljenima, onda traku zamijenite sobnim biciklom. Naime, brojna istraživanja dokazala su da je okretanje pedala najidealnija tjelovježba za skidanje kila – u svega 30 minuta vožnje sobnog bicikla možete potrošiti oko 260 kalorija! Osim što pedaliranje sagorijeva masnoće, ono i gradi vaše mišiće, jača kosti, tetive i ligamente koji povećavaju ukupnu snagu i izdržljivost vašeg tijela.

Baš kao i kod traka za trčanje, nikada ne kupujte prvi sobni bicikl koji vidite. Raspitajte se o modelima, isprobajte ih u trgovinama i razmislite koliko ćete ga zapravo koristiti kako vam za par mjeseci ne bi postao najskuplja vješalica za odjeću.

Praktični i učinkoviti rekviziti bez kojih se ne može

Fitness treneri rado savjetuju da se uz traku za trčanje i sobni bicikl koriste i dodatni rekviziti za vježbanje pomoću kojih ćete odraditi odličan trening za cijelo tijelo. Prva na popisu je prostirka za vježbanje koja ublažava neugodne bolove u tijelu tijekom istezanja na tvrdom podu, te se lako prenosi, sprema i održava jer je sačinjena od specijalnog pjenastog materijala.

Bez obzira na godine ili fizičku spremu, svatko može pronaći rekvizite koji najbolje odgovaraju njegovim željama i afinitetima. Velike pilates lopte korisne su za izgradnju mišića trbuha, leđa i zdjelice, utezi (bučice ili girje) različitih težina za izgradnju mišića ruku, a u tu su još i elastične trake za istezanje, steperi, pa čak i vreće za boks.

Dovedite teretanu u svoj dom i napokon ostvarite želju o zdravijem načinu življenja i fit tijelu. Nema više izgovora da ne počnete vježbati! Stvorite svoju fitness oazu i krenite u nove pobjede na najmodernijoj opremi koju ćete pronaći u Hervisovim trgovinama i web shopu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije