Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

RIZ-ova retro reklama za televizor dobro nas je nasmijala!

RIZ je tvrtka je osnovana 1948. godine s ciljem proizvodnje odašiljača za radiodifuziju, a ova reklama je u današnje vrijeme poprilično smiješna
12. studenoga 2019. u 21:13 5 komentara 2018 prikaza
Foto: Tehnički muzej Nikola Tesla

Prvi proizvod radio odašiljač "Učka" počinje se serijski proizvoditi 1952. U narednim se godinama prozvodni program širio tako da je u pojedinim radobljima proizvodila radio i TV-prijamnike, gramofone, zvučnike, elektroničke komponente (tranzistore, integrirane krugove, kondenzatore...) te vojne radiouređaje. Trenutačno proizvodi samo odašiljače, antene i elektronička brojila električne energije.

Predivno! Sve za mališane: Ova žena je u Klaićevu dovela svemirski brod!

Tehnički muzej Nikola Tesla objavio je fotografiju reklame za televizor iz nekih davnih vremena. Na reklami se nalazi žena koja sama sjedi i pije kavu, a ispod piše: "Osamljena? Ne, ona nije ni sama ni tužna. Ona provodi večeri uz RIZ TV -prijemnik ‘Grand de luxe B’. Veliki ekran (61 centimetar), automatska regulacija, tri programa i primjena vrhunske tehnike omogućuje odličan prijem u svim uvjetima. Napominjemo da se prvi i drugi program može pratiti pomoću sobne antene." 

Proučavao ih 11 mjeseci Amerikanac o Zagrepčanima: 'Pričaju mi o malim plaćama i korupciji. Kako preživljavaju?' Od djedice djeci Slavonski Ured Djeda Božićnjaka je spreman: 'Već imamo narudžbe za nekoliko tisuća pisama za djecu'

Naše kumice s Dolca ispričale su nam kako je bilo biti žena nekada, a kako je danas:

Rijeka: Ivan Đikić sudjelovao na znanstvenom skupu o virusu COVID-19
PODRŽAO VLADU I STOŽER
Pet preporuka znanstvenika Ivana Đikića za primjenu novih mjera
Jasminka Horvat Martinović, predsjednica Uprave Wiener osiguranja
EY PODUZETNIK GODINE
Priznanje pozitivnim i uspješnim pričama važnije je nego ikad
  • Payneintheass:

    Da, bilo je to u nekoj Zemlji seljaka.... good old times kad smo se svi radovali i ljudi se znali smijati i veseliti.. danas to mogu i znaju samo neki, zna se koji..

  • popevke_sam_slagal:

    Nina Cvijanović, što je smiješno? Veselili smo se skoro svemu na programu, a danas skoro pa ničemu. Gledali smo Olivera, Ljubu, Kseniju, Helgu, Vesnu, Jasminu , Željku i crtić u 19,15. Nije nas smetala ni dvostruka slika na crno bijelom ... prikaži još!om televizoru. Jedino što može biti smiješno je na koje je grane danas spalo novinarstvo.