Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Razmišljate o zamjeni svojega hladnjaka?

Gorenje (1)
Foto: Gorenje
1/3
PR
Autor
PR članak
05.08.2013.
u 08:45

Novi su hladnjaci Gorenje ekonomični i nude inteligentne sustave hlađenja i dobro organiziranu i preglednu unutrašnjost.

Redovito radeći 24 sata dnevno, sedam dana tjedno, tijekom cijele godine, hladnjaci i zamrzivači su među najvećim potrošačima energije u svakome kućanstvu. Oni mogu potrošiti više od četvrtine cjelokupne električne energije u kući! Rashladno-zamrzivački aparat proizveden prije deset godina ili čak ranije može potrošiti triput više od novih modela. Zamjena nekog starog aparata s novim može dovesti do priličnih ušteda u našem računu za struju; dodatno, svaki je ušteđeni kilovatsat prilog očuvanju našeg okoliša. Napredne tehnologije i inteligentno hlađenje u novim hladnjacima omogućit će i najbolje pohranjivanje svježe hrane i unaprijediti vašu prehranu.

Uz ekonomičnost, u koristi od suvremenih hladnjaka uključuju se i napredne tehnologije za dugotrajno očuvanje svježine, vitamina i pune hranidbene vrijednosti hrane pohranjene u hladnjaku. Na primjer, senzorska tehnologija AdaptCool omogućava u najnovijim hladnjacima Gorenje automatsku prilagodbu rada hladnjaka prema zahtjevima i navikama korisnika. Konstantna temperatura i optimalni uvjeti pohranjivanja u hladnjaku održavaju se bez obzira na to koliko se često otvore vrata. Prema tome, svježa hrana više nije izložena neželjenim temperaturnim šokovima koji su štetni za njenu kakvoću i svježinu.

Izdvaja se i Gorenjev inovativni pristup očuvanju svježine i kakvoće hrane u hladnjaku koji svoje nadahnuće nalazi u prirodi. Najnoviji ION generation hladnjaci iz Gorenja, hvale se ionizacijskom tehnologijom IonAir. U kombinaciji s vrhunskim sustavom kruženja zraka MultiFlow 360°, zrak u hladnjaku nabijen je negativnim ionima (anionima) koji imaju vrhunski povoljno djelovanje na hranu i održavaju ju svježom, hrskavom i zdravom.

Unatoč suvremenoj tehnologiji i metodama pohranjivanja, puno hrane propadne i bace se svake godine* u prosječnom kućanstvu. Često je to rezultat neodgovarajućeg pohranjivanja hrane.

Stoga nova generacija hladnjaka iz Gorenja ima i bolji raspored i organizaciju prostora za pohranjivanje. Raspored polica i ladica, od kojih svaka od njih ima svoju svrhu, vrlo je važan kako u odjeljku za hlađenje tako i u onome za zamrzavanje. U odjeljku za hlađenje, ladica ZeroZone s temperaturom od oko 0°C igra posebno važnu ulogu i posebno je pogodna za pohranjivanje ribe i mesa. U FreshZone ladici s temperaturom oko 3 °C, hrana će također ostati dulje svježa. Velika ladica CrispZone smještena na dnu odjeljka za hlađenje ima HumidityControl regulaciju vlažnosti kako bi stvorila savršen okoliš za pohranjivanje svježeg voća i povrća. Sa zapremninom od 36 litara, među najprostranijim je ladicama ove vrste na tržištu. Raspored odjeljka za hlađenje može se pomoću podesivih polica u vratima SimpleSlide prilagoditi korisniku. Dodatno, izvlačive police PullOut omogućavaju lakši pristup hrani. Prije odlaska u veliku kupovinu nemojte zaboraviti aktivirati funkciju SuperCool koja će brzo rashladiti veliku količinu hrane.

Suvremena tehnologija NoFrost Plus u odjeljku zamrzivača sprječava nakupljanje leda i inja na hrani kako bi se poboljšala ekonomičnost djelovanja, preglednost i uporaba prostora. Istovremeno, čini nepotrebnim zamorno ručno odleđivanje i čišćenje. Značajna svojstva odjeljka zamrzivača uključuju XXL ladicu SpaceBox namijenjenu pohranjivanju velikih komada kao i funkcije FastFreeze i XtremeFreeze za brzo i intenzivno zamrzavanje kod –24 ili –30 °C što zadržava kakvoću i hranjivu vrijednost zamrznute hrane na dugi rok.

Zdrava i kvalitetna hrana vodi prema zdravom tijelu. Zahvaljujući novoj generaciji hladnjaka Gorenje, izvrsna zdrava svježa hrana može uvijek biti pri ruci. Inteligentni sustavi hlađenja odgovorni su za vaše dobro i vaš obiteljski proračun. Stvaranjem prvorazrednih uvjeta pohranjivanja i održavanjem hrane na dugi rok, oni smanjuju na minimum količinu hrane koju ćete baciti.

* U Europskoj Uniji prosječna količina bačene hrane je 179 kilograma po prosječnom domaćinstvu i godini. Najčešće bačene stavke uključuju povrće, voće, mliječne proizvode i delikatese. (Izvor: Izvještaj Europske Komisije,rujan 2011.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?