Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjeti u kuhinji

Radite li to kako treba? Riža se zapravo kuha ovako....

Riža
Foto: Thinkstock
1/2
14.01.2014.
u 12:00

Rižu treba isprati prije kuhanja. I to tri puta, tvrdi Steve.

Kuhanje riže zaista bi trebala biti najjednostavnija stvar na svijetu. Rižu stavimo u lonac, dodamo vode, posolimo, po želji ulijemo bijelo vino i kuhamo desetak minuta dok nije gotova. No, je li to zaista pravi način za kuhanje ovog omiljenog priloga?

Steve je jedan od kuhara koji u nizu svojih video uradaka na Youtubeu savjetuje kako nešto spremiti na "pravilan" način. Kuhanje riže na njegov način malo se razlikuje od onog ustaljenog načina u našim kuhinjama. Rižu, kaže, treba isprati prije kuhanja. I to tri puta.

Riža se ne smije kuhati u previše vode i idealan je omjer jedna šalica riže i jedna šalica vode. Pogledajte kako to Steve radi.

>>Mislili ste da znate oguliti naranču? E, pa ne znate!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije