Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolja odluka

Prodali su sve što su imali i otišli s djecom na putovanje oko svijeta: "Bila je to prilika koja se događa jednom u životu"

Katie Skelton
09.11.2020.
u 13:30

Reakcije okoline na njihov plan bile su podijeljene - neki su mislili da sav trud oko karijere 'bacaju u vjetar', a drugi su bili uzbuđeni zbog njih.

Katie Skelton (38) i suprug Paul (42) dolaze iz Velike Britanije u kojoj su zasnovali obitelj i pokrenuli poslove. Nedavno su odlučili prodati sve nekretnine i sve stvari koje posjeduju te zajedno s djecom - Amber (5) i Williamom (3) otići na put oko svijeta.

Još prije dvije godine ovaj par došao je na ideju da krenu putovati s djecom, htjeli su im pružiti tu priliku koju oni nisu imali. "Bilo nam je dosta toga da radimo stvari koje se od nas očekuju - rad po 12 sati dnevno i briga oko djece. Htjeli smo nešto drukčije."

Katie je uzela pauzu od posla dok je Paul morao dati otkaz. Prodali su kuću, dva automobila, namještaj i većinu dječjih igrački i odjeće. Ostali su im madraci, posteljina, zimska odjeća i fotoalbumi koje su odnijeli kod roditelja. "Ipak, ovo je bila prilika koja se događa jednom u životu. Osjetili smo veliko olakšanje kada smo prodali sve stvari. Amber je plakala za nekim igračkama, pa smo se osjećali malo krivima, ali sada je sve u redu", kaže Katie.

Foto: Katie Skelton

U ekspediciji dugoj 28 mjeseci Saša Fegić napravio je krug oko svijeta i postao prvi Hrvat koji je to učinio baš tim putem! 

Cijeli situaciju olakšala je i činjenica da djeca još uvijek nisu pohađala školu - kćer je imala 3 godine, a sin jednu.

Reakcije okoline na njihov plan bile su podijeljene - neki su mislili da sav trud oko karijere 'bacaju u vjetar', a drugi su bili uzbuđeni zbog njih. "Od prodaje kuće ostavili smo 25 000 funti na stranu (otprilike 208 500 kuna) kako bi imali za povratak i kako bismo mogli pokriti troškove života idućih pola godine u slučaju da plan ne uspije. Ostatak smo potrošili na putovanju."

Foto: Katie Skelton

Proputovali su Istočnu obalu Amerike, Kanadu, Kostariku, Floridu, Havaje, Australiju, Novi Zeland, Mauricijus i Pariz. U svim zemljama odsjedali su u apartmanima. Posjetili su Disneyland, plivali s morskim psima i kornjačama, vidjeli razne planine, plaže i oceane... 

Nažalost, dogodile su se i neke manje lijepe situacije. Jednom je Williama ugrizao škorpion, nekada su djeca znala biti nervozna, Paul i Katie bi se posvađali, a zbog koronavirusa morali su se vratiti tri mjeseca ranije kući.

Bez obzira na sve situacije, kažu kako ih je putovanje oko svijeta zbližilo i povezalo kao obitelj, prenosi The Sun.

Foto: Katie Skelton

Mladi bračni par iz Španjolske na medeni mjesec stigao u Međugorje:

1/3
Ključne riječi

Komentara 6

MA
marli
21:09 09.11.2020.

Putovanje se financira novcima "koji ti ne trebaju", dakle viškom kraj postojeće dobro osigurane egzistencijalne situacije. The end.

CR
crohumans
21:07 09.11.2020.

Super ! Umjesto da su djeci osigurali kakav takav kapital za početak života koji tko zna kakav može biti i snaći njihovu djecu, oni su potrošili novac na najgoru postojeću moguću investiciju - putovanje ! Gora odluka mislim da se nije mogla odabrati !

DU
Deleted user
20:37 09.11.2020.

I koga zaboli kuac za ove i sto su oni prodali i dje idu...Zamislite naslov zamislite naslov u The Sun-u, Prodali su sve što su imali i otišli s djecom na putovanje oko svijeta: Ane Anic i Pero Peric....pise Vecernji.. Oni u Sun-u nisu culi za vecernji a kamo li da bi prenijeli da je neki pero i ane sve prodali i otisli. zamislite jos i englezi to komentiraju..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije