Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Prepustite se čaroliji Orijenta

Megabon
Foto: Megabon
1/7
PR
Autor
PR članak
11.03.2014.
u 08:30

Krenite putovima drevnih gradova i pustite da vas preuzme čarolija Orijenta. Megabon vas i vašu pratnju vodi na šestodnevni izlet autobusom na kojem ćete upoznati tri magična grada: Sofiju, Istanbul i Plovdiv.

Na putovanje krećete iz Zagreba i vozite se preko Srbije do glavnog grada Bugarske. Za Sofiju, glavni grad Bugarske, kažu da je drugi najstariji glavni grad u Europi. Broji skoro 1 300 000 stanovnika te time predstavlja petnaestu metropolu po broju stanovnika u Europi.

Sofija je osnovana prije sedam tisuća godina, a ostaci starog grada su i danas vidljivi. Grad čiji je moto "Stalno u usponu – nikada star", krasi više od 250 znamenitosti: nasljeđa pod zaštitom UNESCO-a, bugarski manastiri, crnomorski turistički centri i kulturno nasljeđe. Posjetioci Bugarske susreću se s bogatim povijesnim, umjetničkim i kulturnim riznicama, imaju mogućnost uživati u jedinstvenoj gastronomiji i doživjeti kulturnu raznolikost, kao i veličanstvene pejzaže i očuvanu prirodu i divljinu.

Nakon noćenja u Sofiji i razgledavanja grada, put vas vodi do jednog od najljepših svjetskih gradova. Konstantinopol, Carigrad i Istanbul su imena koja ukazuju na mjesto bivših osvajača, harema, sultana i blaga. Ono što danas u svijetu znače New York i Tokio, u davna vremena je značio Carigrad.

Istanbul je grad koji pršti pozitivnom energijom, zbog koje milijuni turista hrle u njegov zagrljaj i rado mu se ponovno vraćaju. Taj kozmopolitanski grad je iznikao na mjestu na kojem se istodobno razdvajaju i spajaju dva svijeta – Zapad i Istok, Europa i Azija. Posjetitelje šarmira svojim trgovačkim duhom, posebnom atmosferom, biserima poput Aje Sofije ili crkve Svete mudrosti i Plave džamije, te najpoznatijom turskom tržnicom, Grand Baazarom. Prošetajte glavnim trgom Taksim i pustite da vaša osjetila budu slobodna i iskuse poseban doživljaj Orijenta …

Na povratku iz Istanbula dolazite u Plovdiv, drugi po veličini grad u Bugarskoj. Plovdiv predivno leži na obalama rijeke Marice, 150 km istočno od Sofije. Zahvaljujući noćenju u Plovdivu i razgledavanju prije povratka u Zagreb, moći ćete otkriti njegova dva dijela, dva lica.

Stari grad i njegov drevni dio na jednom mjestu udružuju muzeje, crkve, banke, hotele, kafiće, restorane, kina, galerije, pijace, kasina ... Tu leže ostaci rimskog stadiona i ruševine foruma, ali i nekoliko džamija i originalna turska kupka. Najcjenjenija znamenitost je svakako zadivljujući amfiteatar iz rimskog doba, kojeg su krasili bogato ukrašeni podovi, obično sa velikim kompozicijama u mozaicima.

U novom i modernijem centru vlada zabava i bogat kulturni život. Tamo možete uživati u koncertima klasične muzike, operi, manifestacijama i izložbama. Ovaj odličan izlet završava dolaskom u Zagreb, ugodno umorni i prepuni nevjerojatnih uspomena.

Uz ovu šarmantnu Megabon ponudu dobar provod je osiguran, a biti će popraćen i novim doživljajima, prijateljstvima, magičnom atmosferom i nezaboravnim iskustvom. Doživite avanturu o kakvoj ste čitali u knjigama Agate Christi kada je opisivala Istanbul i prepustite se kulturnom bogatstvu Bugarske, zemlje koja ima puno za ponuditi i koja će vas opčiniti.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?