Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lječilište Veli Lošinj

Predah od stresa u zimskom dvorcu Habsburgovaca

Lječilište Veli Lošinj
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
29.03.2019.
u 09:30

Basic wellness paket u Lječilištu Veli Lošinj uključuje vježbe disanja, masažu, hidroterapiju tretman njege lica ili tijela po izboru

Začeci Lječilišta Veli Lošinj sežu u 1885. godinu,kada je na svom krstarenju Jadranom nadvoj­voda Karlo Stjepan Habsburg, za­povjednik austrougarske ratne mornarice, odabrao Veli Lošinj kao najprikladnije mjesto za odmor, zbog ljepote krajolika, vegetacije i izuzetno povoljnih klimatskih prilika. Kao medicinska ustanova, dječja bolnica pa lječilište, konti­nuirano djeluju od 1957. godine stekavši i kod nas i u svijetu re­putaciju lječilišta specijaliziranog za liječenje dišnih putova, astme, alergija i psorijaze te za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

Prema klasifikaciji lječilišta predstavlja klimatsko lječilište jer svoje lječilišne programe zasniva na pogodnosti koju čine prirodni uvjeti na lokaciji; blaga medite­ranska klima koju odlikuje veliki broj sunčanih sati tijekom godine, nadasve čisto more i zrak te veliki kompleksi borove šume i medite­ranskog raslinja na samoj lokaciji lječilišta i u okruženju.

U Lječilištu Veli Lošinj veliki broj domaćih i stranih gostiju spaja ugodno s korisnim pa uz blagodati mikroklime, sunca i mora koriste i usluge medicinske rehabilitacije pod nadzorom specijaliste fizi­kalne medicine i rehabilitacije te specijaliste dermatovenerologa.

Od 2005. godine Lječilište ima ugovor sa HZZO-om za bolničko liječenje djece sa astmom i odra­slih sa psorijatičnim artritisom. Kontinuirano se ulaže u nabavu nove medicinske opreme i podi­zanje kvalitete smještaja.

Vrhunska usluge smještaja u Villi Elisabeth i brojni zdravstve­ni programi provode se u Centru zdravlja Magnolija. Tu se liječe dišni putevi i astma, provode pro­grami liječenja alergija i programi liječenja psorijaze te klasični re­habilitacijski programi za bolesti lokomotornog sustava, bazirani na fizikalnoj terapiji.

Veli Lošinj je idealan za predah od stresa u prekrasnim sobama Ville Elisabeth, zimskom dvorcu u koji su Habsburgovci sagradili da bi se odmarali i uživali u jedin­stvenoj lošinskoj klimi. Uz Villu Elisabeth je Centar zdravlja Ma­gnolija u kojem su organizirani individualno prilagođen wellness programi.

Basic Wellness paket uključuje vježbe disanja, masažu u trajanju 30min, sat vremena hidroterapije u bazenu, jedan tretman njege lica ili tijela po izboru (tretman lica, manikura, pedikura, piling tijela, depilacija).

Lječilište Veli Lošinj nalazi se izvan urbane jezgre gradića Veli Lošinj, u perivoju punim egzotič­nog mediteranskog bilja. A kad se spustite sa sunčane terase Centra zdravalja Magnolija prošećite do muzeja Apoksiomena, Miomiri­snog vrta, vidikovca Providenca... ili šetajte djelićem od 200km pre­krasnih

Predah od stresa u zimskom dvorcu Habsburgovaca

Sadržaj omogućila HTZ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije