Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Posjetite najmanju županiju u Hrvatskoj s čak dvije nagrade Europske destinacije izvrsnosti: Idemo u Međimurje

Međimurje
Foto: Promo
1/11
25.10.2019.
u 09:01

Znate li koja je najmanja županija u Hrvatskoj? Riječ je o često samozatajnoj, ali turistički sve glasnijoj predstavnici samog sjevera Hrvatske, Međimurskoj županiji. No, činjenica da je najmanja nimalo je ne sprječava u turističkom rastu. Dobar položaj, tj. blizina susjednih država samo je jedan od razloga zašto mnogi strani turisti, ali i domaći posjetitelji svoje slobodne dane rado provode istražujući što sve nudi Međimurje.

Prosječna ocjena smještaja na bookingu 9.3

Međimurje je u pokretu u svakom smislu, kao što i govori slogan Međimurske županije. Osim što je sam sjever Lijepe Naše jedna od najuspješnijih regija za uspješno poslovanje, uzlet doživljava i u turističkom smislu, što dokazuju brojne nagrade, porast turističkih posjeta iz godine u godinu te pohvale posjetitelja, kao npr. one na bookingu čija je prosječna ocjena 9. 3. Kako i ne bi bilo dobro kada se u Međimurju fino jede, svako malo se nešto događa, postoji pregršt aktivnosti za raditi te zanimljivosti za posjetiti, a očito i kvalitetna ponuda smještaja.

Foto: Arena Hospitality Group
Tajna međimurskih bregi otkriva se u vožnji biciklom

Po međimurskim cestama i puteljcima često se kreću biciklisti. Županija je za njih idealna: nije prevelika za istraživanje i moguće ju je biciklom proći u nekoliko dana, ima više od 700 kilometara označenih biciklističkih ruta, objekte označene međunarodnom oznakom Cyclist Welcome čiji je ujedno pokretač, a teren je dovoljno raznolik, odnosno prošaran brežuljcima te manjim i većim usponima da odgovara svima bez obzira na fizičku spremnost.

Kada tome dodate dobru ponudu kvalitetnih restorana raspoređenih po Međimurju za ogladnjelog biciklista te brojnu ponudu atrakcija, jasno je zašto često kraj vas prozuji biciklist s osmijehom na licu. Čeka ga red vožnje, red razgledavanja, red ukusne hrane, uz stalno uživanje u primamljivoj prirodi. Tko se ne bi smijao?

Foto: Arena Hospitality Group

Ako vam vožnja po brežuljcima ili šetnja po šumama ne izaziva dovoljno adrenalina, posjetite adrenalinski park u Zasadbregu te npr. quadovima istražite okolno područje koje će vam, osim adrenalina, dati uvid u sve ljepote međimurske prirode.

Foto: Arena Hospitality Group

Događanja zbog kojih se putuje i iz dalekih zemalja

Najmanja županija domaćin je događanjima koja okupljaju velike brojke posjetitelja. Svi ljubitelji elektronske glazbe okupljaju se ljeti usred međimurskih šuma na Forestlandu, a ljubitelji vina svoje nepce mogu razveseliti na Urbanovom. S 11 Decantera na samo 600 hektara vinograda Međimurska vinska cesta najnagrađivanija je na svijetu, pa je Urbanovo savršena prilika za degustaciju najboljih svjetskih vina.

Foto: Arena Hospitality Group

Porcijunkulovo, tradicionalno čakovečko proštenje svake godine napuni ulice grada starim zanatima, zabavnim sadržajima i dobrom atmosferom, a Trash&Burn u Svetom Martinu na Muri okuplja ljubitelje oldtimera i rokerske zabave. Međimurje zaista za svakog ima ponešto, pa je tu i Beerfest ako preferirate pivo. Ljubitelji alternative rado posjećuju Čakovec za vrijeme 3FF Festivala, a prilika za upoznavanje Međimurja biciklom je BIMEP, biciklijada po Međimurju u tempu koji odgovara vama i vašem društvu. Gotovo se cijele godine nešto događa, kreće i pokreće, a što, gdje, kada i kako saznati možete na Visit Međimurje. Međimurje je u pokretu.

Put prema naprijed kao nit vodilja

I dok je Međimurje u pokretu jer potiče svoje posjetitelje na razne aktivnosti, na istraživanje atrakcija i zanimljivih lokacija te posjet raznim događanjima, ono se kao turistički proizvod također kreće, i to u smjeru napretka, a to dokazuju i brojne nagrade.

Tako je nedavno na Danima hrvatskog turizma proglašeno najuspješnijom destinacijom kontinentalne Hrvatske, što uz dosad primljene nagrade poput Švicarske turističke nagrade za održivi turizam ili dvije Europske destinacije izvrsnosti, govori i više nego dovoljno o kvaliteti koja dočeka svakog gosta. Torba na leđa i pravac sjever.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije