Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Roštiljaona-zapali me!

Pomoću ovih jednostavnih trikova lako ćete očistiti tvrdokorne mrlje s roštilja!

Odlična ekipa i hrana pripremljena na roštilju recept je za pravi užitak. No, ono što slijedi nakon dobre zabave i uživanja u okusima pomno pripremljenog mesa jest čišćenje roštilja.
25. travnja 2019. u 10:00 3239 prikaza
Foto: Shutterstock

Starim, suhim ručnikom prebrišite roštilj nakon pečenja kako biste uklonili sve veće ostatke. Zatim rešetke prekrijte aluminijskom folijom i upalite na najvišu temperaturu, ako je riječ o električnom, ili vatru ako se služite klasičnim roštiljem na drva. 

Nakon par minuta ostavite da se ohladi, a zatim uklonite foliju. Istim starim ručnikom samo prebrišite rešetke s kojih će se sada jednostavno ukloniti svi ostatke koji se sa nakon toga "pretvorili" u pepeo. 

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Ako vam se rešetka toliko zapekla od zadnjeg pečenja nemojte je ribati - najefikasniji način za uklanjanje skorenih zmazanoća jest da ju postavite na vrlo jaku vatru i pričekate da visoka temperatura doslovno istopi nakupljene prljavštine.

Sjajan trik za čišćenje roštilja jest taj da nakon pečenja, prije nego li se rešetka ohladi, ju pokrijete u vodu natopljenim starim novinama. Ostavite tako pola sata - para će učiniti svoje ostavljajući rešetku čistom.

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Ako je prljavština jako tvrdokorna morat ćete uprljati ruke - nabavite izdržljivu žičanu četku i ribajte dok niste zadovoljni rezultatom. Prije nego krenete pripremati novi roštilj, svoju očišćenu rešetku premažite debljim slojem masnoće. 

Ne brinite, višak će se otopiti, a rešetka će biti zaštićena od nakupljanja ostataka. Imate li roštilj na otvorenom, potrudite se da ga uvijek držite na taj način znatno ćete uštedjeti vrijeme utrošeno na taj dosadni posao.

 

vrijeme
NEĆE BITI VRLO TOPLO
Meteorolog Zoran Vakula analizirao zimu i najavio kakvo nas proljeće očekuje
Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji