Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zasad je dobro

Ozlijeđeni dobri dupin Bojan viđen južno od Lošinja

dupin bojan,harpun (1)
Foto: Plavi svijet
1/3
24.08.2013.
u 15:25

Bojan je, podsjetimo, dobri dupin koji je ustrijeljen podvodnom puškom. Metalni harpun duljine preko metra zabijen mu je duboko u tkivo, malo ispred leđne peraje.

- Ozlijeđeni dobri dupin Bojan, dojavljeno nam je, viđen je danas južno od Lošinja kako pliva za jednom koćaricom - kazao nam je Draško Holcer, predsjednik Instituta Plavi svijet dodajući kako je apel javnosti imao odjeka.

Bojan je, podsjetimo, dobri dupin koji je ustrijeljen podvodnom puškom. Metalni harpun duljine preko metra zabijen mu je duboko u tkivo, malo ispred leđne peraje. Za sada je još uvijek dobro i ponaša se poput svih nedavno ozlijeđenih životinja kao da mu nije ništa, pojašnjava D. Holzer.

- Opstanak ovisi o tome hoće li harpun biti uklonjen. Životinja se pokušava riješiti stranog tijela tako što skače, roni i giba se više nego li inače, što može i pogoršati stanje i dodatno razoriti tkivo. No, ukoliko sama uspije osloboditi se, ima velikih izgleda da preživi. Druga opcija je da se iscrpljeni dupini približi obali i možda nasuče te da ga uspijemo locirati i izvaditi mu harpun i uz dodatnu njegu spasiti. Nadam se samo da mu harpun nije probio mišić - kazuje Draško Holcer.

Sve o ozlijedi dobrog dupina Bojana, ali i ostalim dobrim dupinima možete pročitati na stranicama Instituta Plavi svijet

>>Dupin Bojan ranjen harpunom, evo što trebate učiniti ako ga uočite

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije