Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Vodič kroz adventska putovanja

Ovog adventa probajte: Kokošja juha s noklicama

Bistra kokošja juha s noklicama je odavno prvi izbor juhe za posebne prigode
03. prosinca 2019. u 09:14 63 prikaza
Kokošja juha s noklicama
Foto: Slavko Midžor/Pixsell

Svi znamo staru narodnu izreku: „Stara koka, masna juha“, pritom misleći na pravi domaću juhicu. Domaća kokošja juha je čest gost nedjeljnih obiteljskih objeda, a idealna je za okrijepu u zimskih hladnijim danima. Savjet profesionalaca je da se huha treba polagano kuhati kako ne bi postala mutna.

SASTOJCI:
1 kokoš od kilograma
1/2 kg mrkve
1/4 komadića celera
1 glavica luka
5 režnjeva češnjaka
peršin
3 l vode, sol, papar;

NOKLICE:
2 jaja, 1/2 šalice brašna

PRIPREMA:
Kokoš rastrančirajte, očistite mrkvu i celer, narežite ih na komadiće, luk na kriške, a češnjak prepolovite. Stavite sve to u duboki lonac, ulijte hladnu vodu, posolite, popaprite i dodajte stabljike peršina. Kad juha zakipi, smanjite vatru i kuhajte još otprilike dva sata. Tijekom kuhanja na vrhu će se stvarati pjenica, koju je potrebno žlicom ukloniti te dodati vodu kad ishlapi. Kad je juha gotova, sa strane stavite kokoš i luk, ocijediti je u drugi lonac, luk i kokoš nakošite i vratite u juhu te dodajte listiće peršina. Zamiješajte smjesu za noklice od jaja, brašna i malo soli te ih, jednu po jednu, stavljajte u juhu koja kipi. Noklice se oblikuju žličicom, a kad ih spustite u juhu, drugom ih žličicom uklonite s prve žličice. Kuhajte desetak minuta i poslužite.

Sadržaj omogućio HTZ

KiK prosinac
PROMO
Prolistajte novi KiK katalog i ne propustite super popuste!