Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Ovog adventa iskusite nešto drugačije

Adventsko vrijeme
Foto: Promo
26.11.2019.
u 08:00

Adventsko vrijeme kuca na vrata i svega nas nekoliko dana dijeli od nove prosinačke čarolije. Stižu skulpture orašara na ulice, kičasti ukrasi, borovi, kuglice i lampice, kao i mirisi kobasica, cimeta, klinčića, naranča…

Obožavateljima manifestacije Advent u Zagrebu, prema najavama, zasigurno neće manjkati sadržaja, no ako želite napraviti odmak od šetnje klasičnim punktovima, donosimo vam nekoliko prijedloga za novo i ponešto drugačije prosinačko iskustvo.

 

 

Adventska čarolija panoramskim autobusom

Razgledavanje grada autobusom sve je popularnije jer je najjednostavniji način za brzu i jednostavnu posjetu najvažnijim turističkim atrakcijama. Neki ga koriste umjesto javnog prijevoza kada su u razgledavanju, dok je u nekim slučajevima ovaj autobus pravi spas za umorne noge nakon višesatnog hodanja.

Mnogi kažu kako im je ovaj način razgledavanja privlačan jer vide grad s više točke gledanja što stvara jedan novi, poseban doživljaj. To je razlog više da čaroliju Adventa u Zagrebu obogatite hop on hop off vožnjom i otkrijete Zagreb iz drugačije perspektive, zar ne?

Povratak u prošlost s oldtimerima

Možete li zamisliti kako su izgledale zagrebačke ulice 1901. godine? Dok svakodnevno vozimo, žalimo se na prometne gužve i strahujemo hoćemo li pronaći parkirno mjesto, te je davne godine trgovac Ferdinand Budicki iz Beča u Zagreb dovezao prvi automobil marke Opel.

Ferdinand Budicki sigurno nije imao problema s pronalaskom parkinga, ali je zato imao brojne druge probleme. Naime, Opel je plašio konje, tadašnji automobili nisu imali stakla niti krov, a maksimalna brzina iznosila je 30 km/h. Nekoliko godina kasnije, Budicki je prvi u Zagrebu uveo taksi službu i autobusni prijevoz te osnovao prvu autoškolu. Povijest Zagreba zaista nudi puno zanimljivosti koje je zadovoljstvo otkrivati, zato je druga naša preporuka upravo povratak u prošlost s oldtimerima.

Bezvremenske lampice Salajlanda

Ovo ljeto, dok smo svi uživali u suncu, moru i kupanju, gospodin Zlatko Salaj je u Grabovnici slagao kilometre božićnih lampica, planirajući i razmišljajući o tome kako će sve to izgledati u hladnim prosinačkim noćima.

Točno su tri mjeseca bila potrebna da bi i ove, 18. godine zaredom zasjao 'SalajLand - Božićna priča obitelji Salaj'. Zato, kada vas dobro vrijeme posluži, prošećite kroz pet milijuna lampica različitih boja i oblika, pratite puteljak koji vas vodi kroz različite priče i pogledajte predivan vatromet koji je na repertoaru svaki dan.

Ove godine SalajLand uvodi i novitet. Tako, preko excursor platforme, nudi svojim posjetiteljima online kupnju ulaznica. Svakako posjetite excursor.com i pronađite nezaboravno iskustvo za kraj 2019. godine.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije