Ove neobične namirnice sigurno nemate u svojoj kuhinji, ali trebali biste...
Općenito je mišljenje da je lišće mrkve neprimjereno u prehrani, što je potpuno pogrešno. Ono nije upotrebljivo sirovo, ali je kuhano ili pirjano zajedno s korijenom isto tako vrijedna namirnica i sadrži više mineralnih tvari nego korijen.
Komentari 3
PR
A gdje je baobab ?
DU
Zaboravljene biljke iż nase kon. Hrvatske su kiselica, radic, kopriva, lisce vinove loze itd. Mozete ih naci svugdje i bogati su izvori minerala i vitamina i mogu biti izuzetno svjeze.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Mrkva sa slike izgleda je dugo stajała i nije svijeza. Ako zaista zelite jesti zdravo povrce treba proizvoditi kod kuce, a vrijeme od berbe do pripreme treba biti sto krace. Tko voli lisce od mrkve nek jede. Ja ipak vise volim mladi korijen mrkve npr. duzine 5 do 8 cm, a ne stocnu mrkvu.