Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stvarno?!

Otkrivena nova metoda pripremanja piletine koja je zgrozila mnoge: Ljudi je kuhaju - u sudoperu

TikTok/succhefful
07.06.2021.
u 13:26

Slavinu okrene na toplu vodu, baci komad pilećih prsta u sudoper i pričeka da ga topla voda 'skuha'.

Neke komade mesa možete peći slabije tako da ostanu crvenkasti iznutra, ali s piletinom to nije slučaj - svaki stručnjak će reći da se ona mora ispeći do kraja jer se vrlo jednostavno možete otrovati ili zaraziti salmonelom. 

Bez obzira na ta, već dobro poznata, upozorenja, jedan Tiktoker pokrenuo je novi trend kojim su kuhari i zdravstveni djelatnici zgroženi. On, naime, priprema piletinu u sudoperu! 

Pogledajte video:

@succhefful

If you haven’t tried a sink chicken you haven’t lived. Pretty much guaranteed perfect medium rare every time ##chicken ##salmonella ##tiktokfood ##fyp

♬ original sound - succhefful

Slavinu okrene na toplu vodu, baci komad pilećih prsta u sudoper i pričeka da ga topla voda 'skuha'. Iako piletina zaista poprimi karakterističnu bijelu boju i izgleda kuhano, ova metoda pripreme nije sigurna jer topla voda vrlo vjerojatno neće uništiti bakterije, prenosi UNILAD.

Na kraju Tiktoker izvadi piletinu iz sudopera i posluži uz malo kuhane brokule, a neki misle da se ipak samo šali i da mu nije bila namjera pokrenuti ovakav trend.

Ovo su pogreške koje ne biste trebali raditi s piletinom prije pečenja:

1/6

Komentara 1

Avatar B.Geserit
B.Geserit
23:01 07.06.2021.

I onda se čude virusima i bakterijama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije