Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pitaj Večernjak!

Održavanje plinskih instalacija obvezno je plaćati

plin
Ivica Galović/PIXSELL
12.06.2011.
u 11:32

Uz račun za plin dobio sam i račun za pregled plinskih instalacija s fiksnom cijenom 200 kn. Moram li to platiti

Pitanje

Uz račun za plin dobio sam i račun za pregled plinskih instalacija s fiksnom cijenom 200 kn. Moram li to platiti? U 20 godina nikad nisam dobio takav račun, pita se čitatelj iz Kutine. 

Odgovor

Riječ je o pregledu plinskih instalacija koje je distributer dužan obaviti najmanje jednom u osam godina ili nakon dojave o neispravnosti instalacija. 

– Vaš čitatelj nema s nama sklopljen ugovor o mjesečnom održavanju. Kad bi ga imao, održavanje bi plaćao mjesečno 12, odnosno 18 kuna, ovisi o tome živi li u kući ili stanu. Korisnici koji nemaju takav ugovor plaćaju jednokratno 246 kuna s PDV-om. Prije 4-5 godina pozivali smo korisnike da sklope taj ugovor, održavanje podrazumijeva kontrolu kućnih plinskih instalacija, održavanje kućnog priključka i zamjenu plinomjera. Gotovo 70% naših fizičkih korisnika ima takav ugovor. Do prije 7-8 godina svim se potrošačima putem mjesečnih računa naplaćivalo održavanje, no zakon se tada promijenio pa u mjesečnim iznosima koje sam navela plaćaju samo oni koji su sklopili ugovor, ostalima se, kao u slučaju vašeg čitatelja, to naplaćuje jednokratno – objasnila je Gordana Keser, voditeljica opskrbe kutinskog Moslavina plina.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Romano37
Romano37
12:59 12.06.2011.

U kapitalističkom sustavu življenja, mi smo eksperti zagorčavanja života svojih građana.

PO
podravacc
13:30 12.06.2011.

ivanićgradsko-kutinski kraj je poznat po nesrećama sa plinskim instalacijama i uređajima,znači li to da netko uredno naplačuje uslugu,ali je ne provodi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije