Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko bi rekao

Moć sapuna u kamenu: Evo za što ga sve možete iskoristiti

shutterstock
27.05.2020.
u 07:00

Spriječiti zamagljivanje ogledala, riješiti se dosadnih nametnika u kućnim biljkama... Evo što sve možete samo s jednim sapunom u kamenu.

Osim čišćenja ruku, sapun u kamenu može se iskoristiti i za druge odlične stvari u kućanstvu, prenosi BrightSide. Od čišćenja stakla pa sve do rješavanja neugodnih mirisa, evo za što sve možete iskoristiti sapunu u kamenu:

Počistite komadiće stakla

Nakon slučajnog razbijanja staklenih predmeta, na podu mogu ostati maleni komadići stakla koje naše oko ne vidi, ali mogu nas porezati. Kako biste pokupili sve komadiće stakla, jednostavno uzmite sapun u kamenu i prijeđite preko mjesta razbijanja. Komadići stakla zabit će se u sapun te ih se možete lako riješiti.

Pogledajte koliko muškaraca u Hrvatskoj svakodnevno obavlja kućanske poslove:

Škripanje vrata

Ako imate stara vrata koja ispuštaju neugodan zvuk škripanja, problem možete riješiti sapunom u kamenu. Samo prijeđite sapunom preko šarki i nekoliko puta otvorite pa zatvorite vrata, kako bi sapun ušao u mehanizam.

Odbijanje kukaca od kućnih biljaka

Za ovo možete koristiti sapun u kamenu ili tekući sapun, samo je važno da je organski kako ne bi naudio vašim biljkama. U jednu bocu sa sprejem pomiješajte jednu litru vode, jednu žlicu sapuna i jednu žlicu biljnog ulja, ako želite. Zatim tom smjesom pošpricajte vaše biljke i riješit ćete se dosadnih nametnika.

Spriječite magljenje ogledala

Iako ovo nije veliki problem, i dalje je naporno kada vam se ogledalo zamagli tijekom tuširanja. Jednostavno sapunom u kamenu lagano prijeđite preko vašeg ogledala, ne morate raditi deblji sloj. Zatim mekanom, pamučnom krpom ili krpom od mikrovlakana ispolirajte vaše ogledalo. 

Riješite se neugodnih mirisa u ormaru

Sapun u kamenu u svojoj okolini ostavlja svoju aromu pa je odličan za rješavanje neugodnih mirisa. U vaše ormare samo stavite jedan sapun u kamenu i on će rastjerati sve neugodne mirise.

Spriječite magljenje naočala 

Ovo je problem koji se najviše pojavljuje tijekom zime. Vaše naočale prvo operite mlakom vodom, ne smije biti vruća kako si ne biste oštetili naočale. Zatim sapunom u kamenu prijeđite preko obje strane stakla te dobro ispolirajte krpom od mikrovlakana.

Pogledajte koliko muškarci poznaju ženske beauty proizvode:

Komentara 1

Avatar KimberlyEJ78
KimberlyEJ78
20:41 28.05.2020.

w​​w​​w​​.​​l​​o​​v​​e​​x​​x​​.​​c​​l​​u​b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije