Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Putovanja

NP Krka časti za 35. rođendan: Besplatan ulaz za sve – tri dana!

U povodu rođendana Nacionalni park Krka daruje posjetitelje i zaljubljenike u prirodu besplatnim ulazom u park od petka, 24. siječnja do nedjelje, 26. siječnja 2020.
22. siječnja 2020. u 12:40 1 komentara 3052 prikaza
Foto: Duško jaramaz/Pixsell

Jedan od najmlađih hrvatskih nacionalnih parkova proglašen je 1985. godine kako bi se zaštitile iznimne prirodne vrijednosti i bogata kulturnopovijesna baština koje se isprepliću u kršu. Sa svojih trideset i pet, Nacionalni park Krka u najboljim je godinama: dovoljno zreo da zna što želi i kojim putem ići, u punoj snazi i produktivnosti, a još uvijek mlad i pun poleta, kažu iz NP Krka.

Putovanje Barcelona je i u siječnju odličan izbor: 'Povratna karta stajala je 350 kuna'

 | Autor : Duško jaramaz/Pixsell Foto: Duško jaramaz/Pixsell

U proteklih tridesetak godina Javna ustanova Nacionalni park Krka definirala je i učvrstila svoja načela, koja se temelje na zaštiti prirode, održivom razvoju i edukaciji.
– Važno nam je da prirodni sklad sačuvamo za buduće generacije i razvijamo se u skladu sa zahtjevima modernog vremena i potrebama drevne rijeke. Edukacija je jedna od naših temeljnih zadaća, sadržana u svakom projektu koji kao ustanova provodimo, s posebnim naglaskom na rad s djecom – piše na njihovim stranicama.

zrakoplov Dobro je znati Zašto je bolje letjeti avionom u jutarnjim satima?

 | Autor : Duško jaramaz/Pixsell Foto: Duško jaramaz/Pixsell

– Zato smo počašćeni posebnim rođendanskim darom koji pripremaju djeca dramsko-scenske skupine DV Smilje i PO Šibenski tići, a koja će, u povodu 35. rođendana Nacionalnog parka Krka, 23. siječnja 2020. u 17:30 u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića u Šibeniku izvesti lutkarsku predstavu ''Mali čuvari prirode'' te predstaviti lutke izrađene prema likovima iz istoimene slikovnice koju je Javna ustanova ''NP Krka'' predstavila prošle godine. 

 | Autor : Duško jaramaz/Pixsell Foto: Duško jaramaz/Pixsell

Autorice su teksta slikovnice Marija Gundić i Nikolina Lučić, djelatnice JU „NP Krka“, a ilustracije su doprinos Marije Gundić i Zdenke Bilušić, šibenske umjetnice, likovne pedagoginje i voditeljice Centra za vizualnu kulturu mladih u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića u Šibeniku, pišu na stranici. U priči o šišmišici Jopi, djeca upoznaju različite životinje koje obitavaju u Nacionalnom parku i kroz zajedništvo različitih vrsta koje pokušavaju riješiti problem prijetećeg zagađenja stječu osjećaj o važnosti tog zajedništva i kod nas ljudi da spasimo ono što nam je svima zajedničko, i ljudima i životinjama, naš planet Zemlju.
– Hvala mališanima DV Smilje i PO Šibenski tići što s nama dijele ljubav prema prirodi i Nacionalnom parku "Krka" koji nam je svima prije 35 godina ostavljen na čuvanje!

Pogledajte kako smo se u second hand shopu od glave do pete obukli za 40 kuna:

 

Blagajnička ladica
Prijedlog na stolu
U Hrvatskoj se uvodi novi porez. Stupa na snagu početkom iduće godine
Rješenja za korekciju dioptrije u svakoj životnoj dobi