Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Novo normalno: Kako nam se život promijenio?

Persen
Foto: Shutterstock
1/3
12.10.2020.
u 10:32

Jedno je sigurno, prilagođavanje promjenama može biti jako izazovno. Bila promjena planirana ili neplanirana, ona je neizbježna i dio je naše svakodevice. Tijekom posljednjih mjeseci doživjeli smo neviđeni zaokret u načinu života zbog pandemije.

Tko bi pomislio da toaletni papir može postati dragocjen poput zlata? Ili da odlazak u tjednu kupovinu čini zasebnu avanturu? Čak i sada kada se društvo ponovno otvorilo i dalje postoje ograničenja s kojima moramo nastaviti živjeti.

Otkad smo prvi put bili zatvoreni u svoje domove, sanjarili smo o povratku u normalan život. Želimo posjetiti svoja omiljena mjesta, kazališta ili trgovine, družiti se s prijateljima ili kolegama. Sada kada većinu stvari možemo raditi, postavlja se pitanje zašto i dalje osjećamo zabrinutost na svakom koraku?

Mi ne možemo predvidjeti što nas čeka u narednih nekoliko mjeseci. Ne možemo znati kako će se dalje odvijati posao, škola, putovanja. Dok se pripremamo za “novo normalno“, u nama raste razina stresa i straha. Ti osjećaji neće čarobno nestati i to je dio razloga zašto ideja o nastavku naših uobičajenih rutina ne izaziva pozitivnost.

Stres je stanje ili osjećaj u kojem se određena osoba nalazi te je u današnje vrijeme postao gotovo neizbježan. Iako bi svatko mogao reći kako je stres dio svakodnevnog života, stres može imati veoma ozbiljne posljedice za zdravlje čovjeka i njegove negativne posljedice nitko ne bi smio zanemariti.

Svakodnevna preopterećenost naših osjetila različitim stresnim događajima mogu uzrokovati nemiran ili isprekidan san te probleme s usnivanjem. Živimo u vremenu u kojem je stres sveprisutan, a užurban tempo života i veliki zahtjevi mogu uvelike utjecati na naše spavanje.

Drugačiji način života

Donedavno nezamislivo, ali maske, rukavice i socijalna distanca postaju uobičajena pojava. Dvostruko snimamo kada čujemo da netko kašlje, kihne ili šmrcne. Proteklih smo nekoliko mjeseci uvjetovani da budemo oprezni prema tim simptomima, ali nadamo se da bi to moglo značiti da će se nastaviti viši standard osobne higijene.

Promijenile su se male stvari koje čine našu zajednicu. Promijenio se način na koji radimo i živimo. Škole i sveučilišta širom svijeta prilagođavaju se online predavanjima, otkazane su brojne konferencije, sportska događanja, pa čak se i godišnji odmori bitno razlikuju od prethodnih godina.

Foto: Shutterstock

Kako si možemo olakšati ovaj novi način života

Dajte si prostora i vremena da osjećate svaku emociju tijekom ovog izazovnog vremena. Živimo u situaciji koja se nikada prije nije dogodila (barem u našem životu) i utječe na svakog od nas na jedinstven način. Ne gledajte druge, nego se istinski posvetite sebi. Probajte se fokusirati na pozitivno. Ako vam je teško prilagoditi se “Novo normalnom”, nikada nije prerano ili prekasno zatražiti pomoć.

U suočavanju s izazovima novog načina života, mnogi pronalaze oslonac u sintetskim lijekovima za smirenje. Ovi lijekovi mnogima postaju oslonac i rješenje u suočavanju s problemima, a često i preduvjet normalnog funkcioniranja na duge staze. Takvi lijekovi bi se trebali primjenjivati ograničeno ili povremeno zbog rizika razvoja ovisnosti, što u praksi često nije slučaj.

Prije posezanja za sintetskim lijekovima za smirenje, potrebno je razmotriti sve druge opcije koje nam stoje na raspolaganju za ublažavanje stresa i nesanice. Ljekovite biljke tradicionalno pomažu u postizanju mentalne ravnoteže. Kako biste mirno proveli noć, ublažili stres i nesanicu - okrenite se prirodi. Persen je biljni lijek za ublažavanje stresa i nesanice. Sadrži kombinaciju biljaka čije se djelovanje nadopunjuje valerijanu, matičnjak i metvicu. Njegov prirodni sastav ima umirujuće i opuštajuće djelovanje. Stoga ostanite pozitivni i Mirni od jutra do sutra!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije