Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Novi radni tjedan započnite tradicionalnom namirnicom: Pripremite hrskavu palentu u samo tri koraka!

Palentu pripremljenu na ovaj način možete poslužiti i uz ručak.
08. ožujka 2021. u 06:55 1 komentara 3111 prikaza
Foto: shutterstock

Ponedjeljak je, počeo je novi tjedan obaveza i nemate puno vremena za pripremu doručka, a opet želite unijeti nešto hranjivo i zasitno? Pripremite hrskavu palentu u samo nekoliko koraka. Osim za doručak, možete je spremiti za gablec na poslu.

Sastojci:
500 g palente
100 g maslaca
Sol, papar 
Voda
Dodatci po želji: sir, šunka, panceta, povrće...

Priprema:
Skuhajte palentu po uputama na pakiranju i začinite. Kada postane kremasta, dodajte maslac i dodatke po želji. Promiješajte, pa prebacite u posudu koju ste obložili papirom za pečenje. Pustite da se stisne, barem sat vremena, a zatim izrežite kocke i popržite ih na malo maslinovog ulja dok ne poprime zlatno-smeđu boju s obje strane.

Ne prodaju maglu, ali su blizu! Zrak u boci stoji čak 530 kuna!

Ovo je 10 najzdravijih namirnica koje biste trebali jesti za doručak:

1 / 10
Jedno je istraživanje pokazalo da cjelovite žitarice u doručku poput zobenih pahuljica pomažu u koncentraciji i učenju.
Jeste li znali? Nutricionisti tvrde: Za doručak je zdravije pojesti pizzu nego pahuljice Drži se tradicije Svako jutro budi se u 4 i 30 kako bi svome suprugu napravila doručak Zanimljivo Stručnjakinja otkrila: Ove stvari nikada ne radite odmah nakon buđenja, uključujući vježbanje i pijenje kave
IDENTITET JOŠ NEPOZNAT
Prodavačica na kiosku navodno prepoznala nestalu ženu: Svako ljeto dolazi na Krk, zna i hrvatski
Gospodin Fin
Osvojite vrijedne nagrade
Osvoji 15.000 kn nagrade: Razveseli svoju školu i postani financijski znalac kao Gospodin Fin!