Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Onda nema stresa

Nije li prerano? Jedna mama božićni ručak priprema već sada - i čuva ga u zamrzivaču

Kate Hall
25.10.2021.
u 13:30

Kada dođe božićno jutro Kate kaže da samo izvadi puno posuda za pečenje, sve posloži u njih i jedno za drugim stavlja u pećnicu.

Kate Hall, 35-godišnja majka dvoje djece iz Orpingtona ima, kaže, savršen trik za pripremu božićnog ručka i večere - bez stresa. Svjesna je koliko je teško pripremiti obilne i raznolike porcije hrane za obitelj i prijatelje, pogotovo kada imate dvoje male djece, pa je nakon nekoliko godina stresa i zapravo ne uživanja u blagdanima, smislila način da te dane provede što manje u kuhinji, a što više oko stola s najmilijima.

Za portal The Sun kaže kako ona ručak i večeru priprema već sada - da, iako se još nismo pozdravili ni s listopadom.

Za početak oguli i nareže krumpire, a potom ih blanšira u vodi i ostavi da se ohlade. Za kraj ih spremi u vrećicu za zamrzavanje i spremi duboko u škrinju. Isto napravi s mrkvicama, prokulicama, karfiolom, mahunama i pastrnakom. Kupila je već gotovu puricu i zamrznula ju zajedno sa okruglicama od luka i povrća i hrenovkama u lisnatom tijestu.

Kada dođe božićno jutro Kate kaže da samo izvadi puno posuda za pečenje, sve posloži u njih i jedno za drugim stavlja u pećnicu. "Hrana je odličnog okusa, nema razlike između nje i one koju pripremite tog jutra."

Foto: Kate Hall

Šokantni rezultati istraživanja o utjecaju brze hrane: 'Može jako brzo oštetiti mozak'

"Posao podijelim na dva dana, najčešće vikend, i svaki dan mi je potrebno otprilike tri sata za sve. Blanširam povrće i krumpire, izrežem meso, sve spakiram... Jedino što ne zamrzavam je majoneza, salata i žele za desert. Probala sam, ali nije bilo dobro. Ne radim ovo samo u blagdanskom periodu. Inače zamrzavam i sendviče za školsku užinu i puno ručkova koje jedemo - umake, rižoto..."

Njezini prijatelji, kaže, misle da pretjeruje, ali ona je davno odlučila da želi blagdane provesti bez stresa i žurbe u kuhinji. "Suprug Matt je također bio skeptičan, ali nagovorila sam ga da mi pomogne i shvatio je koliko je ovako jednostavnije. Ove godine kuhamo za sedam osoba, pa smo s pripremama počeli već u rujnu."

Svoje trikove sada dijeli na Instagramu gdje ju prati nešto više od 20 tisuća ljudi i, kaže, svi imaju samo pozitivne komentare. Sretna je što su neki ove godine odlučili isprobati njezinu metodu. "Dok će se mnogi znojiti u kuhinji, ja ću na Božić uživati u čaši šampanjca."

Foto: Kate Hall

Zdravije voće i povrće iz zamrzivača? Ako ga ispravno zamrznete, bit će zdravije nego iz dućana

1/3

Komentara 6

ED
edvardl
15:21 25.10.2021.

BOLESNO, a i to kaj je zamrznula, je obično smeće, a ne božićni ručak!

AD
adminka
15:11 25.10.2021.

Jadna žena, ta je sva išokirana prevelikim zahtjevima prema sebi, što sve mora, kako je to žalosno! Pa nije Božić to što će se sve pojesti i da je stol pretrpan hranom, nego blagoslov i mir u kući, zdravlje ukućanima..zaista se sve izobličilo.

Avatar BlackCalder
BlackCalder
15:21 25.10.2021.

Super. Ako umreš u međuvremenu ipak će biti ručka. Tebe spale, ručak odmrznu i sve 5. Sretan ti takav "Božić". P. S. Apsolutna 10-ka za adminkin komentar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije