Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog balansa hormona

Neurobiologinja otkrila ključ dobrog seksa: ' Tajna je u sedam do devet sati kvalitetnog sna!'

Tyre Extinguishers
25.04.2023.
u 00:30

San podiže razinu energije i poboljšava seksualnu izdržljivost, te smanjuje razinu hormona koji uzrokuju stres, kaže autorica studi

 Nakon što je za jednu britansku tvrtku kao voditeljica napravila istraživanje o spavanju, neurobiologinja dr. Verena Senn, objasnila je kako san pomaže svim aspektima života, pa tako i onom seksualnom. "Kad ne spavamo dovoljno u organizmu raste razina kortizola, a testosteron je potisnut, zbog čega manjak sna smanjuje želju za seksom, ali i vjerojatnost dobrog seksa", objasnila je.

Osim toga, rekla je, spavanje također može povećati naše samopouzdanje vezano za fizički izgled i pomoći u ravnoteži autonomnog živčanog sustava, koji regulira osnovne tjelesne funkcije kao što su disanje i probava, ali i one sekundarne, seksualne. Još je jedna studija o vezi seksa i spavanja objavljena u časopisu Journal of Sexual Medicine, a pokazala je da se sa svakim dodatnim satom spavanja ženama za 14 posto povećavaju šanse da iniciraju seks. 

- San nam podiže razinu energije i poboljšava seksualnu izdržljivost, te smanjuje razinu hormona koji uzrokuju stres što nam omogućuje da budemo zadovoljniji našim tijelima - rekla je dr. Senn za The Sun. A spavanje, dodaje, povećava i kreativnost, pa je veća vjerojatnost da ćete eksperimentirati u spavaćoj sobi; isprobavati nove poze i vrste predigre.

- Rekla bih da je tajna sjajnog seksa u sedam do devet sati kvalitetnog sna! - zaključila je.

Istraživanje: Muškarci pomisle na seks 19, a žene 10 puta dnevno!

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
11:41 25.04.2023.

san dobro pomaze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije