Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZNANSTVENICI OTKRIVAJU

Nemojete nikad piti pjenušac iz plastične čaše, evo i zašto

šampanjac
05.12.2017.
u 19:20

Znanstvenici kažu kako je okus potpuno drukčiji budući da se mjehurići priljepe za rub čaše, i postanu veći. Većina mjehurića je važna jer se njome mjeri i kvalitet pjenušca - oni s finijim mjehurićima rađeni su od kvalitetnijih sorti.

Tijekom prosinca očekuje nas puno proslava i domjenaka, na kojima će se piti i šampanjac. Ako ćete u uredu nazdravljati pjenušcem, nemojte to nikako raditi iz plastičnih čaša. Znanstvenici kažu kako  je okus potpuno drukčiji budući da se mjehurići priljepe za rub čaše, i postanu veći. Većina mjehurića je važna jer se njome mjeri i kvalitet pjenušca - oni s finijim mjehurićima rađeni su od kvalitetnijih sorti.

Na Sveučilištu Texas u Austinu znanstvenici su istraživali i zvuk koji proizvode mjehurići.

- Slušajući mjehuriće mogli smo izmjeriti njihovu prosječnu veličinu. Oni zvone poput zvona, a frekvencija ovisi o veličini - rekao je Dr Kyle Spratt, koji je vodio istraživanje.

šampanjac
1/11

 

Komentara 1

VJ
Vl jedi govna
01:41 06.12.2017.

Ko da kužimo kakva je razlika u okusu, koga briga za to

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije