Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čokolada

Najslađa maska za lice pomlađuje i vlaži kožu

čokolada
Foto: Thinkstock
15.02.2014.
u 19:40

Ako imate problem sa suhom kožom lica, vrata i područja dekoltea, pokušajte s primjenom hranjive maske od čoklade...

Ako imate problem sa suhom kožom lica, vrata i područja dekoltea, pokušajte s primjenom hranjive maske od čoklade. Osim vitamina i minerala, čokolada sadrži i kofein, koji stimulira rad krvotoka, normalizira protok krvi i limfe, te sprječava pojavu otoka. Kakao maslac iz čokolade vlaži kožu, pomlađuje je i daje joj blistav izgled.

Čokolada je bogata i drugim korisnim tvarima, kao što su teobromin i teofilin, koji zatežu kožu. U kozmetičkoj industriji koristi se čokolada sa što većim udjelom kakaa, ili običan kakao prah, bez šećera i bilo kakvih aromatičnih dodataka.

Nakon ovih informacija, mislimo da smo vas uspjeli uvjeriti u sve blagodati čokolade. Sada je vrijeme da isprobate jednu od ove dvije slatke maske za lice:

1. Umutite jedan žumanjak. Dodajte po žlicu milerama, tople vode i crne čokolade rastopljene na pari. Dobivenu smjesu nanesite na prethodno očišćeno lice, vrat i dekolte, te lagano masirajte kružnim pokretima. Nakon 15 – 20 minuta masku isperite toplom vodom.
2. Rastopite na pari 50 g crne čokolade s jednom žličicom maslinovog ulja. Ohladite smjesu do temeprature tijela i nanesite ju laganim kružnim pokretima na očišćeno lice, vrat i dekolte. Lezite i opustite se 15 minuta, a zatim masku isperite toplom vodom. Ova maska hrani kožu, zateže je, osvježava i pomlađuje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije