Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Najljepša plovidba – uz Jadroliniju i svetog Nikolu

Najljepša plovidba – uz Jadroliniju i svetog Nikolu
02.12.2020.
u 16:00

Približavanjem dana svetog Nikole brojna djeca pripremaju svoje čizmice za dolazak omiljenog svetca i žarko iščekivanih darova.

Međutim, ovog svetca i njegov poseban dan, 6. prosinca, ne vezujemo samo uz djecu. Sveti Nikola za života činio je, prema legendi, brojna čudesa, a među njima je i smirivanje uzburkanog mora, što ga je učinilo zaštitnikom pomoraca.

Duga je i neraskidiva povezanost ovog svetca s obalnim i lučkim gradovima, kao i tradicija upućivanja molitvi svetom Nikoli prilikom putovanja morem. Blagdan svetog Nikole obilježava se s posebnom pažnjom i u nacionalnom brodaru – Jadroliniji.

Jadrolinija je dan zaštitnika pomoraca, koji čine čak 75% zaposlenika, odlučila obilježiti povezivanjem djece i mora. Ove godine Jadrolinija daruje svu djecu tako što će u subotu i nedjelju, 5. i 6. prosinca, sva djeca do 12 godina na bijeloj floti imati besplatne karte. Povezao je tako sveti Nikola svoje štićenike - djecu i pomorce! Ovom akcijom nastoji se simbolično obilježiti važan dan za nacionalnog brodara, ali i pokazati podrška i zahvalnost putnicima Jadrolinije u izazovnim vremenima.

Besplatne karte moguće je ostvariti na prodajnim mjestima Jadrolinije te putem web stranice i mobilne aplikacije mJadrolinija, a akcija obuhvaća sve trajektne, brodske i brzobrodske linije brodara – od sjevera do juga Jadrana.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije