Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJUBAV JE U ZRAKU

Nabrzaka, dugotrajno ili prolazno: Pitali smo Zagrepčane što je za njih najbolja veza

A1 Hrvatska
Foto: Shutterstock
1/4
20.03.2023.
u 16:07

I dok neki još uvijek traže sigurnu ljubavnu luku, drugi eksperimentiraju i smatraju da se ne treba previše vezati

Sunce je izašlo, proljeće je pred vratima. S toplijim vremenima dolaze i toplije emocije, pa je tako svaki dan prilika da sretnete ljubav svog života tamo gdje se najmanje nadate. Zato smo na teren izašli mi. Prošetali smo Zagrebom i pokušali odgonetnuti što je to prava ljubav za naše stanovnike metropole. Je li to moderno rečeno – kombinacija nabrzaka? Je li odgovor u braku, jedinstvu i dugotrajnoj vezi? Ili je pak možda u pitanju nešto treće – pokušali smo saznati.

Šetnju smo započeli tako što smo prošetali Tkalčićevom ulicom. Uvijek puna svijeta, svatko je našao vremena da nam uz osmijeh odgovori na pitanje što je za njega prava ljubav.

Ja sam mlada pa se koristim ovim društvenim mrežama. Zbog toga mislim da je najbolje pronaći nešto na brzinu. Prošla su vremena dugotrajnog vezivanja – Ornela, 22

Društvene mreže kao novi način pronalaska ljubavi

Istina je da se u modernim vremenima dogodila ekspanzija društvenih mreža, a samim time i kontakata na njima. Nije čudo stoga što mladi sve više svoju ljubav traže digitalnim putem, no to ne znači da su svi pobornici brze i jednostavne kombinacije, kao ni da se to time podrazumijeva.

Ja sam svoju ljubav pronašao preko dating aplikacije, ali nikada nisam tražio nešto na brzinu. Ne mogu ja to. Ne vidim u tome smisao. Nema ništa ljepše nego kad gradiš odnos s nekim i na tome radiš stalno – Mladen, 30

Foto: Shutterstock

Htjeli smo ipak provjeriti kako se nekad ljubovalo. Kažu da najveća znanja možemo dobiti od starijih i mudrijih, pa smo u šetnji zaustavili gospodina Sanjina. Nije mu baš drag mikrofon, no kroz smijeh nam je u svakodnevnoj žurbi ipak dao mudar odgovor.

U moje vrijeme ljudi su se upoznavali vani. Uz gitaricu, vatricu, pričicu. Tako sam ja upoznao svoju suprugu. Još i dan danas smo u sretnom braku. Super su mi ova moderna vremena, ali to za mene nema čar. Kad ti priđeš curi, pokloniš joj nešto, napišeš pismo – neprocjenjivoSanjin, 65

Bitno je osjećati se poštovanim

Bez obzira kakav odnos bio, važno je da se obje strane razumiju. Tek tako raste poštovanje i osjećaj zadovoljstva. Zato u iskazivanju vlastitih emocija, potrebno je biti potpuno iskren i otvoren. Tada se odnos može nazvati iskrenim. Čini se da u odnosima ne mogu baš svi iskreno reći ono što misle.

A joj, nadam se da mi ovo žena neće gledati. Meni je brak super, ali moram priznati da tu i tamo volim povremena dopisivanja s drugima bez obaveza – Leon, 31

I možda upravo u riječi obaveza leži problem. Ljubavni odnos bilo kakve vrste ne bi trebao biti obaveza, već povod za rastom. Ako na odnos pogledate kao na međusobno uvažavanje, onda ćete shvatiti da dobar ljubavni odnos i dobra veza može biti idealna za samoostvarenje i potpuni razvoj. To funkcionira čak i onda kada se baš i ne slažete sa svojim partnerom. Barem tako kaže Sanja.

Foto: Shutterstock

Ja vam svom mužu skuham dobar ručak i sve smo riješili. Uvijek mu dozvolim da misli da je u pravu, ali dobro znam da će na kraju voda završiti na mom mlinu. Ne bih rekla da se svađamo, ali se povremeno raspravljamo i imamo nesuglasice. No, pa kaj onda? To drži odnos živim, ne? – Sanja, 50

Formula savršene veze

Iz naše šetnje Zagrebom, shvatili smo da svatko ima različite ukuse i poglede na svijet, pa tako i ljubavnu vezu i odnos. Zaključak je da ne treba tražiti savršenstvo u odnosima i ljubavnim vezama. Važno je znati da treba ulagati sustavno u komunikaciju i uzajamno poštovanje. Možda vam se ovakav pristup čini nemogućim, no itekako je moguć, važno je posvetiti se. Iako je teško težiti savršenstvu u odnosu, ne očajavajte, jer savršena veza ipak postoji.

Upravo vam A1 Hrvatska nudi najbolju vezu koja je dostupna na svakom koraku. Riječ je o najvećoj fiksnoj mreži nove generacije temeljenoj na optičkoj povezivosti s kojom A1 Hrvatska obuhvaća više od 650.000 kućanstava u Hrvatskoj. Do kraja godine A1 fiksna mreža će biti dostupna u čak 60 posto kućanstava u Hrvatskoj, njih 800.000, što znači da će 2 od 3 kućanstva imati A1 optiku. I ono što je najbitnije – riječ je o vezi bez (ugovorne) obveze.

Sadržaj je nastao u suradnji s A1 Hrvatska.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije