Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jednostavno je

Na sušilu za kosu i četkama skuplja se puno bakterija; evo koliko često i kako ih čistiti

Shutterstock
29.06.2020.
u 14:18

Kao što perete četkice za šminku kako ne biste bakterije nanosili na lice, tako biste trebali održavati čistim i četke za kosu te uređaje za stiliziranje.

"Ljudi čiste cijeli dom, većinu predmeta koje gotovo svakodevno koriste, ali često zaborave uređaje za kosu", kaže Marcus Hoey, stručnjak za kosu. Što god koristili, koliko god često ili rijetko, jedno je sigurno - na četkama i predmetima za kosu ima jako puno bakterija, piše Martha Stewart i otkriva koliko često bi se što trebalo čistiti.

Četke i češljevi
Trebalo bi ih čistiti na dnevnoj bazi od dlaka, a temeljito čišćenje trebalo bi odraditi jednom tjedno ili barem mjesečno tako da ih potopite u toploj vodi u koju ste dodali malo šampona, ostavite tako sat vremena, a zatim ih stavite da se osuše na zraku. Na njima se nalaze mrtve stanice kože koje ne bi trebalo ponovno nanositi na kosu i tjeme. 

Posebnu pažnju treba posvetiti četkama za feniranje koje su jako guste, a na dlačicama se nakupljaju prašina, perut, dlake i razne bakterije. Kada se previše toga nakupi, ne možete više isfenirati kosu kako treba. Možete ih čistiti na dnevnoj bazi češljem - pokretima prema gore kroz četku uklonit ćete nakupljene dlake. Jednom mjesečno dobro ih operite šamponom.

5 stvari koje veterinar radi sa svojim ljubimcem, a vi sa svojim ne, a trebali biste:

Sušilo
Iako se čini da ih ne treba čistiti, sušila za kosu nakupljaju na sebe jako puno proizvoda koje koristite kao što su lakovi, gelovi, ulja... Uklonite difuzor ili uski nastavak za feniranje i dobro ga operite. Možda će biti potrebno i natopiti ga u toploj vodi ako koristite jake proizvode. Filter za zrak može se zaštopati, a možete ga skinuti i oprati pod vodom. Četkicom za zube uklonite prašinu na teže dostupnim mjestima.

Pegla i figaro
Svaki put nakon korištenja isključite uređaj iz struje i ostavite da se ohladi. Kada dosegne sobnu temperaturu, uzmite vlažnu pamučnu krpu i prebrišite. Tako ćete ukloniti proizvode s uređaja, a možete spriječiti njihovo nakupljanje i tako da ih koristite tek nakon što ste završili stiliziranje peglom ili figarom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije