Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatno otkriće

Muškarci koji se bore s neplodnošću mogu se izliječiti - rajčicama

Rajčica
Foto: Thinkstock
07.05.2014.
u 10:54

Konzumacija rajčica može povećati broj spermatozoida i do 70 posto.

Ključni sastojak koji daje rajčicama daje jarko crvenu boju, likopen, može povećati plodnost kod muškaraca, otkrilo je posljednje istraživanje koje je objavila Cleveland Clinic.

Ovo otkriće donijet će nove nade brojnim parovima koji se bore sa smanjenom muškarčevom plodnošću jer konzumacija rajčica može povećati broj spermatozoida i do 70 posto.

Uvriježeno je mišljenje u društvu da su žene te koje imaju problema sa začećem, ali neplodnost je u gotovo polovici slučajeva povezana sa slabom kvalitetom ili nedovoljnim brojem zdravih spermatozida.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Kroz 12 istraživanja raznih grupa diljem svijeta utvrđeno je da likopen pomaže u redukciji oštećenih spermatozoida te pomaže u povećanju njihova broja i brzine.

Druga su istraživanja pokazala da likopen pomaže u prevenciji bolesti prostate, a može i usporiti i čak zasutaviti napredovanje raka prostate.

Tim znanstvenika s klinike Cleveland počeo je s novim istraživanjem, odnosno počeli su davati likopen muškarcima koji imaju problema s neplodnoću, a rezultate će objaviti iduće godine.

>>Obilne ili neredovite mjesečnice mogu otkriti - endometriozu

Komentara 4

KE
kentie
15:07 12.05.2014.

koja nepismenost, neobrazovanost, sirovost, tupost i glupost...pravo i jedino ispravno ime spolne stanice koju proizvodi muška populacija dok je vijeka i pamtivijeka je: spermij...koji je sastoji od glave oliti "vrška koplja", vrata i hiper dugačkog repa, a koji pliva u mliječno-glukoznoj otopini zvanoj sperma...spermatozoid, znači nešto nalik na spermij, i kao takav se nalazi u jajima prilikom proizvodnje i montaže i u pravili sačinjava samo glavu oliti vršak koplja bez vrata i repa...i novinari i novinarke, jednom za svagda i zauvijek naučite pravilno pisati i izgovarati ime muške spolne stanice...u suprotnom ot bi bilo isto tako da žensku spolnu stanicu umjesto imenom jaje zovemo jajoid, jajolod, jaojao jaomeni i tebi itd, itd...

QW
qwas33333
19:28 07.05.2014.

proces je sljedeći: od ovog GMO paradajza ti nikne novi lulček i to plodan.

KE
kentie
15:15 12.05.2014.

ha, imam prijedlog za naziv spermija na hrvatskom jeziku...neka se zove imenom: probitnik, kad tak i onak mora svojim vrhom glave probiti jajnu opnu i uć u meritum stvari nakon kojeg se događa najradosniji čin naših života...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije