Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Muškarac ili žena? Ono što prvo vidite na ilustraciji otkriva koja vam je strana mozga 'jača'

Dominantija strana mozga otkrit će kakva ste osoba.
06. ožujka 2021. u 07:00 8 komentara 73671 prikaza
Foto: Facebook

Mozak je podijeljen na dvije polutke, ali jedna strana je uvijek dominantnija. Svatko može otkriti svoju jednim zabavnim i kratkim testom. Ispod se nalazi crno-bijela ilustracija, a vaš zadatak je pogledati ju na kratko i u daljnjem tekstu pronaći pojam koji ste prvi ugledali. 

 | Autor : Facebook Foto: Facebook

Muškarac - desna strana je dominantnija
Kada razmišljate o nečemu, najprije prvo donosite zaključak, a zatim pronalazite razloge koji potkrepljuju vaš zaključak. Budući da samo trebate potrebne informacije, vaš način razmišljanja je vrlo brz u usporedbi s drugima. Ova vrsta razmišljanja je sjajna jer ste u mogućnosti da pogledate prošle informacije koje ne dovode nužno do bržih zaključaka.

Ne prodaju maglu, ali su blizu! Njihov zrak u boci stoji 530 kuna:

Žena - lijeva strana je dominantnija
Vi uvijek prikupite sve činjenice prije nego što dođete do bilo kakvog zaključka. To je vrlo fleksibilan i slobodan način razmišljanja, jer kada imate sve činjenice, to vam omogućuje da sagledate situaciju iz svih različitih kuteva. Vrlo ste kreativni i imate sposobnost suočavanja sa situacijama koje se trenutno mijenjaju, pišu Nezavisne novine. Imate moć izvlačenja zaključaka iz vrtoglavog niza misli.

Možete li pronaći lizalicu među sladoledima za manje od 12 sekundi?

1 / 1
Pokušajte! Možete li među ovom hrpom novčića pronaći Sunce - i to za manje od 41 sekunde? Optička iluzija Pas, mačke ili srce? Prva stvar koju primijetite otkrit će zanimljive stvari o vašem ljubavnom životu Optička iluzija Fotografija zbunila ljude: Možete li vidjeti četvrtu ruku koja nazdravlja?
zbog nacističkih konotacija
Nakon što ga je RTL izbacio iz emisije oglasio se utučeni Jurica: 'Imam vam potrebu sve objasniti'
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati