PROMO

Može li tableta protiv bolova biti bez laktoze?

NEOFEN neo-forte
Foto: Depositphotos
1/3
24.03.2023.
u 07:30

Je li vam se znalo dogoditi da ste pokušali progutati tabletu, a ona je naprosto bila prevelika? Možda vam oblik nije odgovarao, pa se „lijepila u grlu“? Većina nas je imala te probleme barem jednom u životu, a rješenja nije bilo na vidiku.

Napredak farmaceutske tehnologije omogućava nam sve bolje formuliranje tableta te prilagođavanje veličine, oblika i mase najlakšoj mogućoj primjeni.
Bol je jedan od najčešćih simptoma zbog kojih se uzimaju tablete, te je lakoća uzimanja vrlo bitna. Poželjna je što manja tableta, što pogodnijeg oblika za gutanje. Ako uz to sadrži i što manje pomoćnih tvari, koje mogu uzrokovati probleme, tim bolje.

Foto: Promo

Jedan od najnaprednijih takvih pripravaka dolazi iz Belupa, a riječ je o novom lijeku na tržištu RH, NEOFEN neo-forte.

NEOFEN neo-forte je kapleta (napredni farmaceutski oblik tablete masom i oblikom prilagođen lakšem gutanju), koja sadrži 400 mg ibuprofena. Iznimno mala masa te specijalan oblik omogućavaju lakše gutanje, a kapleta ujedno ne sadrži laktozu, škrob ni boju u ovojnici, što pridonosi boljem podnošenju terapije kod posebno osjetljivih osoba, primjerice onih koji su intolerantni na laktozu. Intolerancija na laktozu raširen je problem u RH, a pripravci bez laktoze pridonose lakšoj kontroli simptoma.

Foto: Promo

Ako trebate analgetik, a pritom teže gutate tablete ili ste intolerantni na laktozu, NEOFEN neo-forte je odličan odabir provjerene Belupo NEOFEN kvalitete.

Neofen neo-forte sadrži ibuprofen. Za oralnu primjenu. Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svojeg liječnika ili ljekarnika.

*Plaćeni oglas o lijeku

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije