Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hmm...

Može li nas novac učiniti sretnima? Novo istraživanje odgovorilo na ovo vječno pitanje

shutterstock
08.07.2021.
u 10:30

Istraživanje kaže da može, no postoji jedno veliko 'ali'...

Možemo li novcem kupiti sreću i postati zadovoljniji u životu? Na ovo često postavljeno pitanje dugo se tražio odgovor, a novo istraživanje uspjelo ga je dati. 

Da, novac zaista može čovjeka učiniti sretnijim, ali samo ako ga ulaže i troši na određeni način.

1. Štednja
Kada redovito odvajate određenu količinu novca na stranu, osjećate se sigurnije i bolje jer možete iskoristiti spontane prilike koje se pojave poput nekog putovanja. Osim toga, znate da nećete biti na nuli ako se dogodi neka loša situacija poput neočekivanog otkaza na poslu. 

2. Ulaganje u sebe
Životna sreća se jako često pronalazi u radu na sebi, a nerijetko je upravo za taj korak potreban novac. Kada uložite u neki tečaj, školu stranih jezika ili karijeru osjećate se odlično jer znate da će vam se taj novac vratiti, samo u drugačijem obliku. 

Muškarac ovisan o modifikacijama tijela: Uklonio dva prsta i ugradio kljove!

3. Stvari s posebnim značenjem
Počastite sebe nakon nekih velikih životnih koraka nečime što za vas ima posebno značenje - to će potaknuti pozitivne osjećaje u vama jer će vas ta jedna stvar uvijek podsjećati na važan životni period. 

Dakle, novac i sreća jesu usko povezani, ali samo ako čovjek zna novac pametno uložiti i potrošiti. Česta kupovina odjeće, tehnologije i sličnih stvari neće usrećiti nikoga dugoročno, prenosi Your Tango.

Ovo je pet grešaka koje gotovo svi rade prilikom spremanja hrane u hladnjak - i tako bacaju novac:

1/5
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije