Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepristojni su

Milenijalci misle da su lijepe riječi poput 'hvala' i 'molim' - zastarjele!

Shutterstock
08.12.2019.
u 23:46

Istraživanje je pokazalo da četiri od deset milenijalaca ne želi ustupiti svoje mjesto u javnom prijevozu starijima ili trudnicama

Gotovo trećina mladih ignorira lijepo ponašanje kada stoje u redu, pa se često preguraju, a 53 osto njih neće reći "nazdravlje" nekome tko je kihnuo, metro.co.uk. Čak 84 posto milenijalaca misle da je lijepo ponašanje, poput riječi "molim", "hvala" ili držanje vrata otvorenim za nekoga, jednostavno zastarjelo! 

Istraživanje je provela tvrtka Privilege, a kaže da milenijalci imaju neku novu pristojnost. Primjerice, više od trećine njih kaže da je tzv. "ghostanje" odnosno potpuno ignoriranje nekoga i prekid svake komunikacije, bezobrazno. Više od polovice misli da ako nečije dobre vijesti prenesete na društvenim mrežama prije njih, nije pristojno. Ali samo 16 posto milenijalaca misli da su laktovi na stolu za vrijeme jela - nepristojni. Još jedan rezultat šokira, a to je da 42 posto njih ne bi ustalo u javnom prijevozu i ustupilo svoje mjesto starijima ili trudnici. 

Što kažete na to da možete od taksista zatražiti da - šuti?

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije